5. august 2024

Oppsummering juli 24

Påbyrja i juni, fullført i juli:
Arne Dahl - En midtsommernattsdrøm (A-gruppen #6) - Svensk krim - Lyd Storytel
Mona Ringvej - Dronning Ingerids land - Norsk dokumentar/biografi - Lånt ebok BookBites

Lese i juli:
Arne Dahl - Dødsmesse (A-gruppen #7) - Svensk krim - Lyd Storytel
Arne Dahl - Mørketall (A-gruppen #8) - Svensk krim - Lyd Storytel
Jo Nesbø - Kongen av Os (Kongeriket #2) - Norsk roman - Lånt papirbok privat
Arne Dahl - Etterskjelv (A-gruppen #9) - Svensk krim - Lyd Storytel
Pascal Engman - Bestselger (Vanessa Frank #6) - Svensk krim - Lånt lydbok Bookbites
Stefan Ahnhem - Byttet - Svensk krim - Lånt lydbok Bookbites

Påbyrja i juli, fullførast i august:
Arne Dahl - Himmeløyet (A-gruppen #10) - Svensk krim - Lyd Storytel
Emma Viskic - Den skyldige (Caleb Zelic #1) - Australsk krim - Lånt ebok BookBites



6 lyd, 1 papir, 1 ebok
4 lånt, 4 abonnement
7 krim/spenning, 1 historisk biografi
6 svenske, 2 norske
Nye forfattarar: -

I juli har det vore ferie og mykje sosialt/familiært, så dermed forholdsvis lite lesing og lite ingen blogging. Er inne i siste ferieveka no og har for fyrste gong i ferien teke fram PC'en. 

Eg har halde fram med å lytta meg gjennom serien om A-gruppen, og denne serien er minst like god ved andre gongs lesing. Har i skrivande stund berre att eit par timar lytting av bok 10 Himmeløyet. Deretter følgjer bok 11, "epilogen" med tittelen Elleve. 

3'aren til Bestselger av Pascal Engman treng ei forklaring. Eg er jo egentleg veldig glad i lydbokformatet, men enkelte bøker (dei som er noko komplekse og/eller inneheld mange trådar og karakterar) egnar seg ikkje. Bestselger er ei slik bok. Om eg hadde lese boka sjølv vil eg tru at eg kunne gitt minst ein prikk ekstra. Eg likar egentleg stilen til Engman, men her er han for pratsam og rotete. Når ein lyttar til boka altså. Kan legga til at eg berre har lese to av dei føregåande bøkene i serien.

Byttet er ein thriller som minner sterkt om bøkene til Peter Swanson. Eg likar mykje betre Ahnhem sin serie om Fabian Risk, men litt mot min vilje vart eg fascinert av historia i Byttet. 

Jo Nesbø er som alltid dyktig, men Kongen av Os er ein roman prega av ein del tomprat og gjentakingar. Veldig treg start, men spenninga stig gradvis til ein dramatisk avslutning. 

5 kommentarer:

  1. Takk, her er vi enige angående Bestselger . Jeg har likt de første bøkene hans kjempegodt, men besteselger kom jeg ingen vei meg. Leste/lyttet halve på Bookbites, så gikk fristen ut. Tenkte at jeg skulle lese den i papir, satte meg på vent på bib. Henta boka i sommer, orket ikke lese den ferdig, leverte tilbake. Fenget ikke, vanskelig å få få tråden og sammenhengen, for mye greier til lydbok . Og så mistet jeg lysten til å lese, når jeg fikk papirboka i hendene. Dessverre. Men sånn er det.

    Leser Bjøranger siste nå, den er sterk. Minner meg litt om Engman når han beskriver gjengkriminalitet, noe jeg egentlig har fått nok av, men Bjøranger har skrudd sammen boka på en måte, sånn at vi får det i mindre doser av gangen. Og så veksler den mellom to paralelle historier, selv om Charlie etterforsker er aktiv i begge.

    Nesbøs Kongen av Os ligger på vent.

    Arna Dahl- fortsatt ulest.

    God august Berit.
    Er i Lofoten hos datter og barnebarn , veldig varmt her nå, skikkelige sommerdager.

    SvarSlett
    Svar
    1. "For mye greier til lydbok" - godt sagt, og akkurat det eg óg meiner.
      Har lese dei to fyrste i Bjøranger sin serie, hugsar dessverre ikkje mykje av innhaldet. Men noterer den siste som eit aktuelt boktips.

      Rundt 22 grader og lettskya i indre strøk av Vestland i dag, akkurat passe sommarvêr. Er så heldig å ha alle barnebarna i nabolaget og er mykje i lag med dei😊
      Ha ein fin seinsommar!

      Slett
    2. Takk:) Ja, heldig du med barnebarna rundt deg:)
      Ferdig med Bjørnangers siste thriller. Meget sterk og aktuell.
      Har ikke lest noe av han før, selv om jeg har hatt han på tbr-lista lenge. Endelig ble det, så når får jeg bla meg litt bakover i katalogen hans:)

      Slett
  2. Så deilig å ha fri fra pc`en under ferien da. Jeg hadde den med til Tyrkia, og nordover til svigers etterpå, men jeg har blitt flinkere å la den sitte alene i en krok.
    Byttet leste jeg som siste bok i fjor, og ga den samme terningkast som deg, Nesbø liker jeg nok bedre enn deg, for der var det litt flere prikker ja :)
    Fortsatt god sommer Berit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bestemte meg på førehand at også pc'en skulle ha ferie! Tenkte at det skulle halda at eg har telefon tilgjengeleg overalt, heile tida😉 Men dermed vart det altså null blogging.

      Fortsatt god sommar til deg óg!

      Slett