1. mars 2019

Oppsummering februar 2019

Påbyrja i januar, fullført i februar:
Stefan Ahnhem - Atten grader minus - Svensk krim - Papirbok fått i gåve (OTS)
Håkan Nesser - De venstrehendtes forening - Svensk krim - Lånt papirbok biblioteket
Hege Duckert - Summen av små ting - Norsk dokumentar - Lånt ebok eBokBib

Lest i februar:
Thor Gotaas - Oddvar Brå - Norsk biografi - Lånt papirbok biblioteket
Anders Heger - Egner - Norsk biografi - Lydbok Storytel
Jørn Lier Horst og Thomas Enger - Nullpunkt - Norsk krim - Lånt lydbok biblioteket
Niklas Natt och Dag - 1793 - Svensk krim - Lånt papirbok biblioteket

Påbyrja i februar, fullførast i mars:
S.J. Bolton - Livredd - Britisk krim - Lydbok Storytel
Hans Olav Lahlum - Isbjørngåten - Norsk krim - Lånt ebok eBokBib



4 papir, 2 lyd, 1 ebok
5 lånt, 1 fått, 1 abonnement
4 krim, 2 biografiar, 1 dokumentar
4 norske, 3 svenske
6 menn, 1 kvinne
"Nye" forfattarar: Gotaas, Heger, Natt och Dag

Det går framleis litt tregt med lesinga, men februar vart ein meir normal lesemånad enn det januar var. Det går i lystlesing; det einaste eg les no for tida er krim og biografiar.
To svenskar må haldast fram som månadens høgdepunkt; den røynde Håkan Nesser og debutanten Niklas Natt och Dag. Boka av mannen med det pussige namnet og med tittelen 1793 slo nesten pusten ut av meg. Omtale kjem.
I mars skal eg halda fram med å lesa svensk kvalitetskrim. Eg har både Arne Dahl, Anders de la Motte og Hjorth & Rosenfeldt på vent.

Lesemål 2019 - status etter to månader

  1. 12/100 bøker totalt
  2. 1/10 mursteinar (600+)
  3. 3/10 biografiar
  4. 2/10 annan sakprosa
  5. 6/30 bokomtalar
  6. 6/30 nye forfattarar

11 kommentarer:

  1. Ja, den leselysta går i bølger, har litt lite leselyst nå, kanskje fordi bioen min ikke fenger mer enn passelig, og så har jeg bestemt meg for å lese den ferdig før jeg leser noe annet. Ser frem til en ny krimbok igjen, har jo både den nye av Peter May, Mats Nordbo og Bernard Minier her.
    Har ikke lest noen av dine, men har Duckert sin liggende her.
    God lesemars Berit.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har mykje bra krim på vent. Håpar bio'en tek seg opp slik at du kjem på lesesporet igjen. Boka til Duckert er interessant og fin!

      Slett
    2. Ja, ser frem til bra krim. Bioen går det tregt med, tenkte å lese ferdig i helga, men har enda ikke lest en side...
      Tror jeg skal lese noe Yrsa og svensker i mars, har bestemt meg for å dra på Krimfestivalen to av dagene,s iden jeg skal til Oslo søndag den helga .
      Det svenske paret Hjorth og Rosenfeldt, Motte og Anthem (men han skal dit bare torsdag, så han får jeg ikke med meg). Har ikke lest noen av deres bøker, og aberet er at det er serier- Du har vel lest dem? Kan de leses uavhengig av hverandre, eller er de så karakterdrevne at man bør lese dem kronologisk, tro?
      Bra at Duckerts var bra.

      Slett
    3. Ah, så spennande å få oppleva forfattarane på nært hald.
      Sidan du har begrensa med tid må eg rå deg til å lesa Vinterild av de la Motte. Den nye årstidserien hans består av frittståande bøker. Eg har kun lest den fyrste (sommarboka) og har Høstdåd på vent. Eg tippar han skal snakka om den Vinterild på festivalen. Boka fekk terningkast 5 i VG (Elin Bjørhei)
      I Hjorth og Rosenfeldt sin Sebastian Bergman-serie er forholda og dynamikken i etterforskingsgruppa vel så viktig som kriminalsakene - og bør difor lesast kronologisk etter kvarandre. Dei er vel ute med bok nummer seks no.

      Slett
    4. Ja, har hatt lyst lenge til å besøke krimfestivalen og nå blir det. Ok. Så da blir det Motte og Yrsa nå. Har de to siste Yrsa liggende ulest . Har også Bottolf og Camilla Grebe her, og et par norske som skal dit, men har mest lyst til å lese de to først nevnte svenskene, siden jeg ikke har lest dem før. . Serien til H&R rekker jeg ikke å lese. Seks bøker ja. Fått nyhetsmail fra Aschehoug om disse bøkene. Greit å vite hva som bør leses kronologisk og ikke. Kanskje den første boka deres, vi får se . Takk for tips 😃

      Slett
  2. Gøy å se at vi begge likte svenskene og trillet samme terning på radarparet fra gamlelandet. God helg Berit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Svenskane er steike bra når det gjeld krim; jamnt over mykje betre enn norske. Boka frå "radarparet" var ikkje spesielt fengande.

      Slett
  3. God blanding bøker dette. Leselysten min er god, men det er mange forstyrrende element innimellom. Og den andre hobbyen min, maling, må også slippe til en gang i blant. (Og da flyr tida). Ønsker deg en god marsmåned!

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg har nesten alltid god leselyst - men det hender at "forstyrrande element", som du kallar det, må prioriterast. Det er det som har skjedd meg no dei par siste månadene.

      Slett
  4. Synes det høres helt greit ut å 'bare' lese bio og krim. Selv har jeg bestemt å øke innsatsen med mer feelgood og chiclit. På jakt etter humør, humor og happy endings..

    SvarSlett
    Svar
    1. Javisst er det greit å lesa kun bio og krim. Har lite (=null) erfaring med chiclit, er full av fordommar mot den sjangeren. Humor og satire derimot - det er kjekt innimellom. Las, humra og flira godt av boka til Ken André Ottesen (BadesKen) i dag. Skikkeleg søndagskos.

      Slett