20. august 2013

Bok på vent: Og Piccadilly Cirkus ligger ikke i Kumla

Dersom du treng boktips eller har lyst til å sjå andre fine ventebøker: Ta ein tur innom til Beathe og beathesbokhylle. Der er "Boken på vent" tema kvar einaste tysdag.

Og Piccadilly Cirkus ligger ikke i Kumla er den litt snåle tittelen på boka eg har på vent i dag. Eg har lese dei fleste bøkene som Håkan Nesser har skrive, og gler meg verkeleg til å ta fatt på denne. Boka er ein oppvekstroman med handling frå ein liten svensk by på 1960-talet. Eg forventar ei forteljing som liknar på Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen; ei stemningsfull og nostalgisk historie - "krydra" med eit mord som får ei oppklaring, mange år etterpå. Nesser byr alltid på lun humor, sjarmerande persongalleri og språkleg eleganse i bøkene sine. Boka vart utgjeven i 2002 og eg har lånt ho på biblioteket.

Forlaget presenterer boka slik:
"En etter en hadde de forsvunnet, beboerne i det lundbomske huset. I begynnelsen av sommeren hadde det bodd fire mennesker og en hund der. Alt hadde virket normalt, mer eller mindre. Og så, på bare et halvt år:
Kalevi Oskari Kekkonen, kolerisk urmaker og sjakkspiller. Båret ut med føttene først. Signhild Kristina Kekkonen-Bolego, datter. Flyttet til ukjent adresse av ukjent årsak. Poeten Olsson og O Sole Mio. Borte hele høsten, men nå kommet tilbake for å med seg enken Ester Bolego og lille Maria.
Sommeren 1967. «The summer of love». Men ikke bare. Gåtefulle og skremmende ting skjer på Närkesletten, i Verdens Midte. Og forklaringen lar vente på seg, i 35 år."

7 kommentarer:

 1. Dette var en riktig snål tittel på en bok,med mye som skjer på relativ kort tid. Blir spennende å følge med hva du syntes når du har lest den. Jeg noterer meg den bak øret så lenge. Nesser har jeg ikke lest noe av men har et par bøker liggende på lur et sted mener jeg. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tittelen viser til at den svenske byen Kumla ligg langt langt frå London, trur eg. Anbefalar Nesser! :)

   Slett
 2. Hehe, litt av en tittel!:) Har hatt lenge planer om å lese litt Nesser, må jo da notere denne ned. Har bare lest en bok av forfatteren, elsker hvordan han skriver. Han kan virkelig formidle med ett vakkert språk. Kos deg med boken, gleder meg til å høre mer om den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesser bør du absolutt få med deg meir av, han er kjempebra! :)

   Slett
 3. Nessar skriver bra, jeg har hittil lest alle bøkene hans on Van Veeteren. Gleder meg til å lese omtalen av denne når du har lest den.

  SvarSlett
 4. Van Veeteren er toppers, det same er Barbarotti. Det kjem sikkert ein omtale etter kvart.

  SvarSlett
 5. Jeg elsker Håkan Nesser sine bøker, og denne her likte jeg veldig godt :)

  SvarSlett