10. september 2013

Bok på vent: Kafka på stranden


Valet er overstått, naturen har kledd seg i haustfargar, kveldane er mørke. Og eg er klar for 1001-boka Kafka på stranden.

Tidlegare i år har eg lest - rettare sagt høyrt - både 1Q84 og Elskede Sputnik, og eg vart veldig betatt av både Haruki Murakami og opplesaren Duc Mai-The. Eg er stadig nysgjerrig på Murakami sitt forfattarskap, og har no Kafka på stranden liggande på vent, motteken som lydfil frå Lydbokforlaget. Opplesinga varer i over 21 timar, så det er muleg eg kjem til å låna papirboka på biblioteket i tillegg.

Omtale frå forlaget:
"På 15-årsdagen rømmer Kafka Tamura hjemmefra. Han vil vekk fra den iskalde faren sin og den foruroligende ødipale spådommen som alltid har fulgt ham. Men Kafka bærer også på håpet om å finne moren og søsteren, som forsvant elleve år tidligere. I byen Takamatsu slår han seg ned i et lite bibliotek, der han blir kjent med den androgyne Oshima og den gåtefulle kvinnelige bestyreren. Og her får han hjelp når politiet tar opp jakten på ham etter en blodig hendelse.
Nakata er også på flukt fra politiet. Etter en mystisk ulykke som barn har Nakata kunnet snakke med katter, og det er da han leter etter en forsvunnet katt at han får blod på hendene og må legge ut på reise. Gradvis veves trådene i Kafkas og Nakatas liv sammen."
Kafka på stranden er ei svært kjend bok som "alle" har lest. Eg forventar ei bok utanom det vanlege; ei rar, utfordrande og god leseoppleving.

Fleire fine ventebøker finn du om du klikkar deg inn på bloggen Beathes bokhylle!

7 kommentarer:

 1. Denne høres spennende ut, mulig jeg og leser den en gang, for jeg er blant de få som ikke har lest den :)

  Ha fortsatt en fin høstuke :)

  SvarSlett
 2. Denne har jeg også på vent og kanskje jeg skal få lest den i løpet av høsten/vinteren..foreløpig har jeg ikke lest noe av denne forfatteren så jeg er rimelig spent. 1Q84 hr jeg veldig lyst til å lese. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. God bok. 21 timer, ja, jeg brukte nok en tid på å lese denne boka. Men det var det verdt.

  SvarSlett
 4. Jeg likte Kafka på stranden veldig godt. Syntes den var lettere å forstå enn 1Q84. Har nettopp lyttet ferdig til Tvekampen hvor oppleseren også var Duc. Jeg fant stemmen hans veldig forstyrrende i denne boken, men jeg kan se for meg at han passer bedre til Kafka. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. en fantastisk flott bok ... bare å glede seg!

  SvarSlett
 6. Dette er en murstein av en bok, men hvor jeg frydet og koste meg med den! Sidene bare fløy:) Håper å få kjøpt inn 1Q84 om ikke så lenge, så den også blir lest:) Kos deg med boka!

  SvarSlett
 7. Kafka på stranden likte jeg godt, og ser frem til å lese mer Murakami :)

  SvarSlett