1. august 2016

Oppsummering juli

Påbyrja i juni, fullført i juli:
C.J. Sansom - Mørk ild - Britisk historisk krim - Lånt papirbok privat
Belinda Bauer - Mørke dager - Britisk krim - Lydbok Storytel

Lest i juli:
Vera Henriksen - Sølvhammeren - Norsk historisk roman - Kjøpt lydfil
Vera Henriksen - Jærtegn - Norsk historisk roman - Kjøpt lydfil
Cecilie Skog - Antarktis - Bio/dokumentar - Lånt papirbok biblioteket
Jon Michelet - Skytteren (En sjøens helt 2) - Norsk roman - eBokBib - avbraut
Hilary Mantel - Falkejakt - Britisk historisk roman - Lånt papirbok biblioteket
Vera Henriksen - Helgenkongen - Norsk historisk roman - Kjøpt lydfil
Håkan Nesser - Marr - Svensk roman - Lydbok Storytel

Påbyrja i juli, fullførast i august:
Alice Munro - Alice Munros beste: Noveller i utvalg - eBokBib
Tom Egeland - Djevelmasken - Norsk krim - Lånt papirbok privatOppsummert:
 • 0(!) ebøker, 5 lyd, 3 papir
 • 3 lånt, 3 kjøpt, 2 abonnement
 • 1(!) krim, 1 historisk krim, 4 historiske romanar, 1 annan roman, 1 biografisk dokumentar
 • 4 norske, 3 britiske, 1 svensk
 • 2 menn, 6 kvinner 
 • "Ny" forfattar: Skog
Det vart fleire historiske romanar i juli - og slike bøker gir meg ofte gode leseopplevingar. Eg har hygga meg med gjenlesing av Sigrid-trilogien (Vera Henriksen) og storkosa meg med dramatikk og politikk frå 1500-talet (C.J. Sansom og Hilary Mantel). Innimellom har eg så lest nokre Alice Munro-noveller, noko biografisk-polardokumentarisk (Cecilie Skog), noko mørk krim (Belinda Bauer) og noko krigsseglarhistorie (Jon Michelet). Den sistnemnde avbraut eg lesinga av etter eit par kapittel; boka passa meg ikkje akkurat no, og lånetida i eBokBib vart plutseleg ute. I tillegg har eg høyrt Håkan Nesser som opplesar av sin eigen kortroman Marr samt starta på den nyaste Bjørn Beltø-boka.
Konklusjon: Ein finfin lesemånad! - trass i at eg ikkje fekk tid til å lesa alle bøkene eg hadde planar om. Eg har visst vore altfor sosial i ferien ;-)
(Legg merke til at eg ikkje har lest ein einaste "svenskekrim" i juli. Det må gjerast noko med.)

6 kommentarer:

 1. Skal si du har både hørt og lest litt i juli. Jeg er så glad for din flotte omtale av Vera Henriksen sin serie, har slukt over 100 sider av Sølvhammeren nå, og er helt i hundre :) Falkejakt har jeg, men husker jeg slet litt med å holde på konsentrasjonen, må prøve meg igjen etterhvert. Lykke til med lesingen i august!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg "sneik meg inn" i oversikten din over leste bøker og fann til mi store glede ein blank 6'ar for Sølvhammeren. Ser fram til omtalen din :)

   Slett
 2. Jeg blir også fristet til å lese Henriksen-trilogien. Tror jeg leste noe av den for mange år siden, men husker ikke noe av det nå.
  Ellers har jeg kun leste Cecilie Skogs bok av dine.
  Bra at man er sosial også i ferien, at man er fornøyd med totalen, det som man synes er trivelig og ok.:) Ha en fin august.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg blir glad over slike tilbakemeldingar. Håpar Sigrid-bøkene innfrir, etter mi meining fortener dei stadig nye lesarar.

   Slett
 3. (Ja, hva er det med denne sosialiseringen som kommer å ødelegger grafene våre. Godt hverdagen snart setter inn.)

  App. svenskekrim, (som jeg nå må prøve å glemme eksisterer når booker og norskelesinga nå setter inn), men Sofia Sarenbrant, har du lest henne. Ser hun har en serie liggende på storytel som virker meget lovende. Har ikke greid å holde meg oppdatert på noen blogger i sommer, en kombo av pc-mangel og feriebesøk, min eneboervirksomhet har blitt satt på kraftig prøve, eller kanskje mest det at å bytte ut mann og sønn med datter og mor, setter et helt annet preg på dagene -). Jeg snegler meg langsomt tilbake.

  Henriksen har jeg også lest engang, men bare den første, tror jeg, tenker på henne relativt ofte da de alltid har overflod av denne seiren på diverse loppemarkeder/bruktbutikker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sarenbrant har eg aldri lest - ei heller høyrt om. *Noterer ned*.

   Vedk. å vera sosial/usosial: Eg er egentleg ganske sosial og har ein jobb der eg har folk rundt meg heile tida - og dermed også eit enormt stort behov for åleinetid i fritida. Noko eg har felles med dei fleste bokormar og lesehestar, vil eg tru.

   Slett