12. mars 2014

Omslagsonsdag: Oransje

Ein artig utfordring som eg fann på ein svensk bokblogg; Bokpotaten - via Bokföring enligt Monika. Utfordringa går ut på å finna og visa fram omslag innan ulike tema, og denne veka er tema
fargen oransje.

Her er mine utvalde bøker med oransjefarga omslag. Utvalet er litt tilfeldig, men prega av at eg les mest innan krimsjangeren. Eg har lest og anbefalar alle desse.


Eg les ein del svenske bokbloggar - fordi det her er mange tips å henta for meg som er så glad i svensk krim. Ein annan grunn er at eg rett og slett ønskjer å forstå meir og å bli betre i det svenske språket. Kanskje såpass bra at eg kan lesa ei heil svensk bok - på svensk.
Eg har prøvd ein gong, men ga opp; det var for mange enkeltord eg ikkje skjønte tydinga av - og difor vart lesinga stadig avbroten av at eg måtte slå opp og sjekka kva ordet betydde. Boka vart fullført etter ei tid, - i norsk oversetjing.

4 kommentarer:

 1. Ytterligare ett gäng snygga omslag. Omslaget till Svalan, katten, rosen, döden är snyggt. Mitt omslag till den boken är mycket tråkigare och går i grönt!!

  SvarSlett
 2. Ohh, denne utfordringen har jeg ikke hørt om før- spennende! Har hørt om flere av disse, men jeg har veldig lyst til å lese Narnia. Har kun lest bok nummer to i den serien. Skammer meg litt over det, for jeg er ekstremt glad i Fantasy og Narnia er jo en klassiker innenfor den kategorien.

  - Siri

  SvarSlett
 3. Åndebrettet var väldigt snyggt.

  SvarSlett
 4. Trevligt att du är med! :D (Och språknörden i mig blir glad av att ni stavar orange med sj, tycker jag att vi borde göra i Sverige också.) Gillar särskilt Håkan Nessers omslag.

  SvarSlett