14. oktober 2014

Nytt frå Avdeling Q

Den sjette boka i den populære Avdeling Q-serien kjem ut i Danmark neste fredag, den 24. oktober. Tittelen er Den grænseløse. Eg gledar meg til at boka kjem ut på norsk! - det skjer vel til vinteren ein gong. Slik blir den nye boka presentert på Jussi Adler-Olsen sitt danske forlag:
Midt i sin sædvanlige hårdt tilkæmpede morgenlur med benene på kontorbordet i kælderen på Politigården, får Carl Mørck, leder af Afdeling Q, en opringning fra en bornholmsk kollega. "Ja, undskyld, jeg forstyrrer dig, men måske har du lidt tid til at høre på mig." Men Carl er afvisende, da han bliver klar over, at han er ved at blive prakket en ny sag på, og så bliver røret i den anden ende lige så stille lagt på. Kun få timer efter er konsekvenserne fuldstændig uforudsigelige og Carls egenrådige assistent Rose mere rasende end normalt.  
Hårdt presset fører han Afdeling Q ind i en sytten år gammel og ekstremt tragisk sag om en ung, livsglad kvinde, der forsvandt fra sin højskole og blev fundet hængende dræbt i et træ. Den særdeles jordbundne Carl står nu foran en besværlig og mystisk efterforskning, alt imens en dygtig manipulator med jernvilje beskytter sig selv og sine med alle tilgængelige midler og ikke lader nogen eller noget komme i vejen..
Dette høyrest unekteleg spennande ut! Eg er, som så mange andre, veldig begeistra for serien om Carl, Assad og Rose i Avdeling Q. Jussi Adler-Olsen sine krimromanar inneheld gode plott og nervepirrande spenning, spesielle (men likevel) truverdige karakterar, samfunnsaktuelle saker og ikkje minst; ironi og humor. Bøkene bør lesast kronologisk fordi ein elles går glipp av ein del handlingstrådar: Kvinnen i buret, Fasandreperne, Flaskepost fra P, Journal 64 og Marco-effekten. Alle har toppa bestseljarlistene både i Danmark, Noreg og mange andre land.

Har du lyst til å sjå kva bøker andre bokbloggarar ventar på?
Då bør du ta ein tur innom bloggen Beathes bokhylle!

Red. 24. oktober:
I dag er lanseringsdagen - og nettsida bok365.no melder at fyrsteopplaget er på heile 230.000! Ein kjapp titt på ymse danske avisnettsider syner at boka har fått ei god mottaking

18 kommentarer:

 1. Jeg har et par Adler-Olsenbøker liggende på vent. Har lest to av dem, og syns også at dette er god krim. Ha en fin tirsdag! Litte høstlig i dag, til en forandring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige deg som har Adler-Olsen på vent.

   Her er det ein fin dag; strålande sol og litt kjølig.
   Ein fin dag til deg også :)

   Slett
 2. Å, det var gode nyheter! :-) Jeg gleder meg også til å lese denne! Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Dette var jo en liten overraskelse, hadde ikke fått med meg at han hadde ny bok på tur snart:) Må se å få lest Fasandreperen, og komme meg videre i serien. Likte første boken utrolig godt, den var skikkelig spennende og jeg holdt nesten pusten når jeg leste om livet i trykkammeret. Ha en videre fin tirsdag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er ein produktiv forfattar, til glede for oss som likar god krim.

   Slett
 4. Jeg har bare lest kvinnen i buret, og den var veldig spennende. Har 3 til av bøkene stående på vent i bokhylla

  SvarSlett
  Svar
  1. Då har du mykje bra spenning å sjå fram til :)

   Slett
 5. Aj, aj, da må jeg skynde meg å lese Marcoeffekten før den nye kommer, så jeg blir ajoure.:)

  SvarSlett
 6. Gleder meg! Jeg har lest alle bøkene om Avdeling Q - og det er på tide med en bok til nå :)
  Takk for tipset, Berit!

  SvarSlett
 7. God nyhet! Jeg er a´jour og absolutt klar for nye "kjellermysterier"!

  SvarSlett
 8. Dette var god nyhet!Jeg har lest de tre første bøkene så kanskje jeg burde fått lest de to neste så er jeg klar til den nye boken som kommer. Har forresten sett filmatiseringen av "Kvinnen i buret" men jeg syntes den ble litt tam i forhold til boken så jeg håper de andre filmene tar seg opp litt. Ha en fin kveld, Berit! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Filmen har eg ikkje sett - og eg er alltid skeptisk til filmar der eg har lest boka fyrst. Blir som regel skuffa.

   Slett
 9. Hmm... Jeg var en veldig stor Adler-Olsen fan helt til Marco-effekten ble lest. Den var jeg ikke særlig begeistret for. De fire første var imidlertid veldig gode, så jeg har ikke gitt opp Avdeling Q. Jeg håper bare Adler-Olsen fokuerer mer på Carl, Assad og Rose denne gang. Samspillet dem imellom var selve gulroten for meg i de første bøkene. Marco-effekten føltes som et venstrehåndsarbeide i forhold til de forutgående i serien - syns jeg. Krysser fingrene for denne siste og håper ikke Adler-Olsen går i masseproduksjonsfella på bekostning av kvalitet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg ser poenget ditt - og har sett fleire eksempel på at kvaliteten har dala etter kvart som ein forfattar har fått eit "namn" og eit kjent ansikt. Men når det gjeld Marco-effekten og Jussi Adler-Olsen er eg ikkje heilt enig. Eg likte den boka òg, sjølv om den handlar mindre om dei tre hovudpersonane.

   Slett