9. februar 2015

Mammut 2015

Om ei veke startar årets mammutsal. Før var eg veldig opptatt av dette boksalet; ein kunne få mykje bøker for lite pengar. Slik er det ikkje lenger, tykkjer eg. Eg har ikkje tenkt å kjøpa ei einaste bok i år. Eg tykkjer, som i fjor, at utvalet er for spinkelt og at prisane er for høge. Dessutan har eg lest svært mange av bøkene (som tilhøyrer min lesesmak) tidlegare.

Men eg er jo interessert i bøker, så eg har kikka i katalogen - og vil gjerne bidra med bokanbefalingar. Eg har plukka ut 25 bøker som eg har lest og likt. Dersom du klikkar på lenkene nedanfor får du opp mine omtalar av dei enkelte bøkene. Dei fleste er i kategorien krim og spenning. Følgjande bøker frå årets Mammutkatalog anbefalast:


Dei to siste er sakprosa; to viktige bøker som eg verkeleg kan anbefala. Elles er utvalet innan sakprosasjangeren i årets Mammut skuffande dårleg.
Biografiar bryr eg meg ikkje om å eiga, dei låner eg heller på biblioteket.
Innan lydbøker er det katastrofalt dårleg utval. Ikkje ei einaste ei er interessant (nok) for meg.

Eg har ikkje sett på utvalet innan barne-og ungdomslitteratur, fantasy, lyrikk, hobby-, interiør-, forming- og mat/kokebøker sidan desse sjangrane/kategoriane ikkje interesserer meg. Bøkene innan kategorien natur, sport og friluftsliv burde vera interessante, men dessverre; utvalet er dårleg og i tillegg virkar det utdatert.

Talet på ebøker er brukbart i årets mammutsal; ein del breiare utval enn i fjor - og med forholdsvis akseptable prisar.

3 kommentarer:

 1. Jeg digget dette salget før, men i år skal jeg ikke handle noe. Har det blitt mye dyrere, eller er det bare meg som er blitt gniten? Enig med deg at utvalget lydbøker er skrekkelig dårlig. En flott samling bøker du tipser om, det er vel bare Kirsebærsnø jeg ikke har lest, med de andre er gode bøker (Spesielt Lars Mæhle...) Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg skal ikkje sei at "alt var betre før", men når det gjeld Mammutsalet stemmer det!

   Slett
 2. Det var en fin blanding av bøker jeg har lest og bøker jeg har lyst til å lese :-) Jeg har allerede bestilt de bøkene jeg skal ha, og dette året ble det bare to stykker: Etymologisk ordbok og en bok om å strikke sokker :-)

  SvarSlett