4. februar 2014

Bok på vent: Alfabethuset

Alfabethuset er Jussi Adler-Olsen sin debutroman. Boka vert karakterisert som ein krigsroman og ein nervepirrande psykologisk thriller. Det høyrest interessant og spennande ut, tykkjer eg.

Adler-Olsen er best kjend for serien om Avdeling Q, som har vore ein stor suksess i mange land. Filmen Kvinnen i buret (basert på bok nummer 1 i serien) har òg, så vidt eg skjønnar, vore vellukka. Det er såleis neppe heilt tilfeldig at Alfabethuset vert gitt ut på nytt akkurat no. Boka vart utgitt i Danmark i 1997 og kom på norsk fyrste gong i 2006.

Alfabethuset er mi bok på vent i dag. Den vert presentert slik frå forlaget:
Det er annen verdenskrig, og de engelske jagerflygerne James og Bryan blir under et oppdrag skutt ned over Tyskland. De vet at de vil bli henrettet som spioner hvis de blir tatt til fange. I flukten fra tyske forfølgere sniker de seg om bord på et tog som er på vei hjem fra Østfronten med høyt rangerte SS-folk, som lider av granatsjokk. James og Bryan tar plassen til to døde soldater. Det de ikke vet, er at de er på vei til Alfabethuset, et militært psykiatrisk sykehus som ligger langt bak frontlinjene. Deres eneste redning er å simulere sinnssyke. Men klarer de det, i måned etter måned, uten selv å bli det? Og er det bare James og Bryan som simulerer? Fluktplanene blir vanskelige å gjennomføre fordi de er sløvet av medikamenter og i tillegg deler sykesal med andre som kanskje har mistanke om at de ikke er hva de utgir seg for.
Spennande og fascinerande, ikkje sant?

Treng du lesetips? Ta ein tur innom Beathe's bokhylle og bli inspirert! Her får du glimt frå mange ulike ventebøker kvar tysdag.

8 kommentarer:

 1. Høres spennende ut. Jeg har kun lest kvinnen i buret av forfatteren, men har 3 andre i serien om avdeling Q på vent i bokhylla. Får starte med dem først :)

  SvarSlett
 2. Jeg så også noen andre som hadde skrevet om denne boken. Jeg har ikke lest den men kunne godt tenke meg at den er spennende :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Ja, denne virker spennende--men jeg tenker jeg skal komme meg gjennom bøkene om Carl og Assad før jeg leser denne… :) Holder på med Flaskeposten--

  SvarSlett
 4. Denne boken skal jeg absolutt få med meg og den står høyt på ønskelisten min. Ønsker deg en fin ettermiddag :-)

  SvarSlett
 5. Spennende å lese hva Jussi holdt på med før han slo an. Kanskje jeg skal skaffe meg denne jeg også :)

  SvarSlett
 6. Så de hadde fått denne på biblioteket da jeg var der i dag, men den ble ikke med meg hjem..
  Leste Marco-effekten for ikke så lenge sida, og er vel egentlig forsynt med JAO for ei stund, sjøl om denne sikker er spennende den også ;o)

  SvarSlett
 7. Denne er jeg nysgjerrig på. Ser fram til omtalen din! Jeg porsjonerer Adler-Olsen utover året. Jeg liker så godt bøkene hans at jeg ikke vil lese meg lei. Har lest de tre første, nå er det nok på tide med Journal 64 som ligger og venter i haugen. Veldig bra krim!

  SvarSlett
 8. Har denne på ønskelisten, tok litt tid før jeg skjønte dette var en tidligere bok av forfatteren, men jeg er jo litt treg av meg noen ganger:) Historien høres veldig interessant ut. Skal ihvertfall få den lest etterhvert. Har jo bok 2 i avdeling Q serien å lese også, så her mangler det ikke lese stoff, hehe:) Filmen kvinnen i buret var kjempebra, var så fornøyd når jeg gikk ut av kinosalen. Men hadde lave forventninger, siden jeg har blitt så skuffet i det siste av bøker omgjort til film. Anbefales å sees:) Kos deg med boken når den tid kommer!:)

  SvarSlett