1. juni 2015

Oppsummering mai

Påbyrja i april, fullført i mai: 
Tana French - Lik - Irsk krim - Papirbok lånt av mor
Arne Dahl - Elva - Svensk krim - Kjøpt lydfil
Merete Junker - Venuspassasjen - Norsk krim - Lånt ebok

Lest i mai:
Jakob Melander - Øyesten - Dansk krim - Papirbok lånt på biblioteket
Pierre Lemaitre - Alex - Fransk krim - Lytteeksemplar frå Lydbokforlaget
Levi Henriksen - Harpesang - Norsk roman - Papirbok lånt av mor
Edvard Hoem - Heimlandet. Barndom - Norsk roman/erindring - Lydbok lånt på biblioteket
Pedro Carmona-Alvarez - Og været skiftet og det ble sommer og så videre - Norsk roman - Lydbok lånt på biblioteket
Hanne Kristin Rohde - Bare et barn - Norsk krim - Lånt ebok
Asbjørn Jaklin - De dødsdømte - Dokumentar, krigshistorisk - Kjøpt lydfil
Gitte Haug - Kvinner i krig - Erindring, krigshistorie - Lånt ebok
H. K. Fauskanger - Skamtegnet - Norsk historisk krim - Lånt ebok
Sophie Hannah - Den som reddes kan - Britisk krim - Papirbok lånt av mor
Vetle Lid Larssen - 1001 natt - Historisk dokumentarroman - Lydbok lånt på biblioteket
Peter James - Det perfekte mord - Britisk krim - Lånt ebok

Påbyrja i mai, fullførast i juni:
Ragnar Kvam jr. - Thor Heyerdal 1. Mannen og havet - Biografi - Papirbok lånt på biblioteket
Kjell Ola Dahl - Lindeman & Sachs - Norsk roman - Lydbok lånt på biblioteketFor fyrste gong har eg lest fleire ebøker enn papirbøker i løpet av ein månad. Ebøker og ebokbib er heilt fantastisk genialt. Eit par klikk på mobilen eller nettbrettet - og vips så har ein ei bok i fanget, klar til lesing, heilt gratis. I mai las eg 5 ebøker, 6 lydbøker og berre 4 papirbøker. Heile 15 bøker til saman altså, men tre av bøkene er ekstra korte/tynne (Kvinner i krig 104 sider og Det perfekte mord 143 sider, samt lydboka Heimlandet. Barndom med ei speletid på berre 5:55)
Etter at fem månader av året har gått, ligg eg langt føre "skjema" og målsetjinga om 130 leste bøker i 2015. Hittil har eg lest 69 - så eg kan for så vidt ta ein heil lesefri månad (haha, det kjem sjølvsagt aldri til å skje) og likevel nå målet mitt. Eg  kjem ikkje til å justera måltalet mitt no - fordi eg har nokre "mursteinar" som skal lesast i løpet av sommaren. Så antal bøker lest pr. månad kjem til å gå ned dei neste par-tre månadene.
Trur eg..

Bloggmessig har eg hatt ein svak månad, og eventuelle lesarar av denne bloggen kan ikkje forventa at det vert store endringar framover heller. Eg har skrivetørke og er litt lei av blogginga, men kjem til å halda fram med å skriva blogginnlegg når eg føler for det; dvs at eg kjem til å satsa på samleinnlegg og samleomtalar.

13 kommentarer:

 1. Har lest tre av dine.. (Skamtegnet, Rohde, Carmina-Alvarez) Alex ligger og venter på meg på bib. Nå kommer alle bøker jeg bestillte for lenge siden.. Hvordan skal jeg rekke det…? Jo Nesbøs Blod i snø også. Biografilesesesirkel og alt.. Jaja, får blogge mindre og lese mer da, men det er travelt på andre områder og det blir det mindre lesing av også. Ebokbib er genialt, men jeg har ikke ordnet meg nettbrett enda, skulle ha gjort.
  Fin oppsummering, og en fin juni til deg.:) Håper på varmere og tørrere vær..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikkje typisk at alt hopar seg opp? Prioritering er heller ikkje alltid så enkelt.

   Håpar veret snur snart - mai har vore ualminneleg kald. Enkelte fine solfylte dagar, men så kjem denne sure vinden..

   Slett
  2. Jepp.. Her er det meldt stiv kuling i kveld og natt. Juni, liksom..

   Slett
 2. Jeg bruikte eBokBib litt før, men nå er det lenge siden sist. Må ta meg en tur innom å se om noe av det jeg har lyst å lese er ledig. Vi har lest en god del av de samme bøkene, ser jeg har scoret litt høyrere på noen av dem, men Alex er vi enige om :)
  I likhet med deg går det litt trått med bloggingen. Jeg skriver om bøkene men det er gjort litt halvhjertet og er mindre lystbetont. Kjedelig at det er færre besøk og færre kommentarer, men det virker så det er sånn for de fleste. Ønsker deg en fin fin lesemåned, ser du absolutt er i rute :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg tykkjer utvalet i ebokbib er brukbart. Ikkje heilt topp, men eg finn som regel noko eg kan tenkja meg å lesa.
   Det er vel naturleg at skrivelyst, leselyst og bloggelyst går litt i bølgedalar. Eg er nede i ein dal når det gjeld blogging no, men satsar på at det går over. Når det gjeld lesing er eg konstant "der oppe".

   Slett
 3. Jeg har lest 7 av dine (Venuspassasjen, Øyesten, Alex, Heimlandet.Barndom, Og været skiftet og det ble sommer og så videre, Bare et barn og Skamtegnet). Av dem var Og været skiftet ... og Alex høydepunkter. Nei, jeg må ta med Heimlandet. Barndom og. Nå har jeg lest alle fire av Hoems bøker om familien og de er fantastiske alle sammen :-)
  Jeg har registrert meg med Norgeslånkortet mitt i flere fylker (som bruker Bibliofil) og derfor fått et mye større utvalg i eBokBib. Det er en mulighet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant. Eg har Norgeslånkortet. Er det muleg for alle (også oss som ikkje er bibliotekarar) å registrera seg i fleire fylke? Må ein i tilfelle møta opp på eit anna bibliotek i eit anna fylke reint fysisk?

   Slett
  2. Det er et viktig poeng - jeg har uten at jeg har tenkt over hvorfor - bøker fra halve landet (6-7 fylker ihvertfall -). Noen har jeg møtt opp personlig i, feks på ferie, andre ser ut til å ha lagt meg til pga fjernlån. Dette siste virker litt tilfeldig - og er kanskje opp til hver enkel bibliotekar?. Det du møter opp fysisk er det ihvertfall bankers. Det står forresten inne på DineSider hvilke (og hvor mange) du er tilknyttet.

   (Tenk - at jeg har lest ingen av bøkene på lista. Ang. lese/bloggtørke, har jeg vært der så mange ganger at jeg tar slikt med knusende ro. Men, jeg må understreke at bio-sirkler ikke kan inkluderes i slik stillstand. Det vet du vel..)

   Slett
  3. Biosirkel-lesing og -blogging er unntaket. Sjølvsagt :-) Er i gang med Ragnar Kvam og Heyerdahl allerede. Ser ingen grunn til å skifta biograf.

   Eg får sjekka opp dette med registrering hos biblioteka "mine".

   Slett
 4. Eg har ikkje lest nokre av dine leste bøker, men Jakob Melander står i bokhylla.

  Eg liker og godt ebokbib, og syns det er deilig til tider å slippe å reise på biblioteket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig praktisk med eboklån i alle fall, men eg likar veldig godt å vera på biblioteket og bla og kikka i "verkelege" bøker òg.

   Slett
 5. Har lest bare Alex og Øyesten av bøkene på din liste og det virker som det er flere som lot seg begeistre mer av boka Alex enn det jeg gjorde, men kan ikke være enig i alt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at ein ikkje kan vera enig i alt! Då hadde det blitt kjedeleg.

   Slett