16. juni 2015

Topp ti - Leseliste for sommaren


For meg passar det best å lesa etter innfallsmetoden, så eg har ikkje noko detaljert leseliste for sommaren. Men eg har jo ein del bøker liggjande på vent, i både papir-, ebok- og lydbokformat.

 1. Britt Karin Larsen - Før treet faller. Bok nummer 6 i den fantastisk fine serien om skogfinnane står i hylla og ventar.
 2. Kurt Aust - Dødt løp er alt lasta ned via eBokBib og skal lesast med det fyrste. Ser fram til Tour de France-krim!
 3. Ann Cleeves - Hvite netter. Denne Shetland-krimmen ligg og ventar på meg på hytta
 4. Ken Follett - I all evighet er ei bok eg grugledar meg til. Eg veit boka er god, men ho er på 1100 sider.
 5. Elena Ferrante - Mi briljante venninne. Kom ubedt i postkassen (noko eg mislikar sterkt; dei bøkene blir vekkprioriterte av meg) - men eg lurer; kva i alle dagar er så spesielt med denne boka?
 6. Roar Ræstad - Sovende hunder. Kriminalroman med ei parallellhistorie frå krigens dagar. Slike bøker pleier eg å lika.
 7. Christoffer Carlsson - Den usynlige mannen fra Salem. Svensk prisbelønt krim. Truleg midt i blinken for meg.
 8. Edmund de Waal - Haren med øyne av rav. Skal vera utruleg god. Det gjer meg spent og skeptisk.
 9. Gert Nygårdshaug - Himmelblomsttreet. Har stått på vent lenge. Det er på tide å henta fram att ein av favorittane mine.
 10. Kjell Ola Dahl - Lindemanns tivoli. Frittståande oppfølgjar til 'Lindemann og Sachs', som eg nettopp har lest - og likt.

Kva skal du lesa denne sommaren?

10 kommentarer:

 1. Eg leser etter lyst og innfallsmetoden, men eg har grådig lyst til å få lest War and Peace i sommar. Det er vel det einaste "målet" eg har.

  God lesesommar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tolstoj altså? Ambisiøst!
   Eg har ikkje lest Krig og fred, heller ikkje Anna Karenina. Burde kanskje gjort noko med det?

   God sommar, Elida.

   Slett
  2. Anna Karenina er lest, og den er veldig bra. Ikkje halvparten så tung som ein skulle tru :-)

   Slett
 2. Du kan glede deg til Den usynlige mannen den er skikkelig godt. Jeg har lest Mi briljante venninne og er klar for neste bok i serien. Da jeg leste den var jeg ikke klar over at det var en serie, så jeg syntes fremdriften var litt treig, og at boken sluttet litt "plutselig". Når en vet at det er 1000 sider til, så blir saken en helt annen.
  Min leseliste er som din, litt etter innfallsmetoden, og pocket prioriteres på ferieturer. Vi har tredelt ferie i år, hvorav uken i midten er hjemme (det har aldri skjedd før) så mulighet for ompakk er absolutt tilstede. De bøkene som blir med til England og Eastburn 2-8 juni er Jørgen Jæger Monster / Ketil Bjørnstad, Sekstitallet / Maja Lunde, Bienes historie. Alle tre kommer ut til høsten og jeg har sutret meg til leseeksemplar. Måtte bare ferien komme snart!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ferien kjem - plutseleg!
   Pocket og ebok er tingen på reise. Eg skal ikkje ha ferie før i slutten av juli - og det finst ikkje andre ferieplanar enn at me skal vera mest muleg på hytta. Både lesing og turar etter innfallsmetoden her.
   Så bra at du likte Den usynlige mannen. Det blir mi neste lydbok.

   Slett
 3. Har ingen klar plan, for ventebunken min er diger.. Har noen feelgood, noen krim og noen mursteiner liggende, og leser nok etter innfalls- og lystmetoden. Har vært på lesesirkel i kveld og vi valgte fem bøker for sommeren (et par måneder fremover) men der er ingen lesetvang på dem, og jeg må være fri til å lese noe annet også.. Av krim skal jeg lese Lene L Kjølners nye kosekrim om Olivia, og Jørgen Jægers Monster i alle fall. Samt lese ferdig Marco-effecten. Og Cilla og Rolf Børlinds Den Tredje Stemmen kanskje, den har ventet lenge, men coveret er så stygt at jeg som regel legger den tilbake i hylla. Jeg skal også lese biografien til Kaj Skagen, Morgen ved midnatt om Rudolf Steiner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kjem ikkje til å mangla tidsfordriv du heller, nei.. :-)

   Å lesa variert er viktig for meg òg - men eg har lagt merke til at du les enno meir forskjellig enn det eg gjer.
   Eg har Børlinds og Kjølners fyrste bøker liggjande - sannsynlegvis kjem eg til å lesa dei i løpet av sommaren.

   Snakk om stygge cover: Den boka eg les no (Lobotomisten) er vel noko av det verste eg har sett!

   Slett
  2. Hehe, ja, Lobotomisten er heller ikke akkurat innbydende.;) Og nei, tidsfordrivmangel, hva er det??

   Slett
 4. Innfallsmetoden her også
  , har selvfølgelig lange, strenge lister, men du vet..
  Står i kø på den tour de france krimmen
  Har lest Ferrante, holder på med nr.3 og det tar seg opp, ikke fortvil om enern ikke fenger, relevansen kommer langsom sigende.
  Har også lest de Waal, som også starter tregt, hold ut til de kommer til Wien.
  Ikke glem bort Heyerdahl.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, korleis skal eg kunna gløyme Heyerdahl, han har vore med meg i nesten tre veker? Boka er ferdiglest no og eg har skrive overskrifta på blogginnlegget - og så blir det litt grubling for å finna ut kva eg skal skriva. Eg treng nok eit døgn eller to før det kan publiserast noko lesbart.

   Eg skjønnar at eg må vera litt avventande når det gjeld de Waal-boka og Ferrante-boka. Greit å vite.

   Slett