31. juli 2018

Oppsummering juli

Påbyrja i juni, fullført i juli:
Ingar Johnsrud - Korset - Norsk krim - Kjøpt lydfil
Kim Leine - Rød mann, sort mann - Dansk/norsk roman - Lånt papirbok privat
Kjell Ola Dahl - Søsteren - Norsk krim - Lånt ebok eBokBib

Lest i juli:
Arnaldur Indridason - Skumring - Islandsk krim - Lydbok Storytel
Jørgen Brekke - Alle kan drepe - Norsk krim - eBokBib
Tove Alsterdal - Evas siste vitne - Svensk krim - Lånt papirbok privat
Torbjørn Færøvik - Orientekspressen - Norsk reiseskildring/fakta - Lyd Storytel
David Vogt - Vår glemte polarhelt - Norsk biografi/dokumentar - eBokBib

Påbyrja i juli, fullførast i august:
Ken Follett - Vinter over verden - Britisk roman - Lånt papirbok privat
Jo Nesbø - Macbeth - Norsk krim - Lånt papirbok privat • 2 papir, 3 lyd, 3 ebøker
 • 5 lånt, 1 kjøpt, 2 abonnement
 • 5 krim/spenning, 1 historisk roman, 1 biografi/dokumentar, 1 reiseskildring/dokumentar
 • 6 norske, 1 dansk-norsk, 1 islandsk
 • 1 kvinne, 7 menn 
 • "Nye" forfattarar: Vogt
Så vart det omsider sommarferie; i skrivande stund er det feriedag nummer to - og det ausar ned og tordnar og lynar. Det er herleg at lufta vert litt forfriska etter den ulideleg kvelande varmen me har hatt i det siste. Eg har verken ferieplanar eller ferieleseplanar - men nokon sydentur vert det ikkje, for å sei det slik.. Det er avslappande og godt å ta ting på sparket når ein elles i året er nøydd til å gå etter planar, klokke og kalender heile tida.

Høgdepunkt i juli lesemessig sett vart naturlegvis Kim Leine si sterke og frodige forteljing frå Grønland Rød mann/sort mann. I tillegg er det grunn til å halda fram Ingar Johnsruds krimroman Korset, Torbjørn Færøvik sin stødige og lærerike reisedokumentar med Orientekspressen og David Vogt sin interessante biografi om Carsten Borchgrevink. Dersom det skulle vera biolesedeltakarar som ikkje veit kva dei skal lesa i neste runde kan eg verkeleg anbefala boka Vår glemte polarhelt.

5 kommentarer:

 1. Du har hatt spennende variasjon i valg av bøker i juli, det er gøy. Er enig i at Kim Leines fortelling er i en klasse for seg (noe Jørgen Brekke forsåvidt også er...) Ser at Indridason ikke har innfridd, jeg har lest noe av ham som har vært bra, men denne har jeg ikke lest. Fortsatt fin sommer Berit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest mykje Indridason og har likt mange av bøkene hans. Men dei par-tre siste bøkene hans er så altfor treeege, sjølv om dei er velskrivne.

   Slett
 2. Jeg har bare lest Brekke og Alsterdal av disse, men har Orientekspressen og Leines Profeter på planen. De står i hylla her.
  Det blir ikke så mye lesing i sommer som jeg hadde tenkt, vi får se hva august bringer.

  Ønsker deg en fin ferie Berit:)

  SvarSlett
 3. Godt med oppfriskende regnvær etter mye varme. Men må innrømme at tordenværet kan jeg unnvære. Fine bøker lest og skal leses. Jeg har bare lest Jørgen Brekke av disse, men fikk nettopp Johnsruds Korset fra biblioteket. Har planer om å lese Leine, men da på lengre sikt.

  SvarSlett
 4. Åå..her er et par bøker jeg kunne tenke meg å lese! Indridason, Johnsrud og Brekke er alle på (den altfor lange) lista. Men er det ikke godt å ha MYE å se frem til :-) Høsten er alltid en leseopptur for meg, så nå er det bare å stable ToBeRead-haugen ved siden av senga! (eller...legge dem i TBR-lista på Kindle'n min, for å være helt korrekt, hehe)

  SvarSlett