23. juli 2013

61 timer på vent

"Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisvinnende forfattere. Han har toppet bestselgerlistene til New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Bøkene hans utkommer i 40 land, og alle er blitt bestselgere." Dette står å lesa på Cappelen Damm sine nettsider.

For meg er forfattaren Lee Child ukjend, men det har eg no tenkt å gjera noko med. Eg har lånt 61 timer. Dama på biblioteket anbefalte denne og sa at det ikkje er naudsynt å lesa bøkene om Jack Reacher i rekkefølge. Dette er faktisk bok nummer 14 i serien, ho kom ut i 2010 og på norsk i 2012.

Boka vert presentert slik:
Nedtellingen har begynt. Du står foran de mest spennende 61 timer i ditt liv. New York Times bestselger-forfatter Lee Child kommer med en ny thriller – en tikkende spenningsbombe som får pulsen til å rase. 61 timer. Ikke et minutt mer.
Snøstormen raser. En turbuss med pensjonister kolliderer og strander på en øde vei i Sør-Dakota. Jack Reacher har fått haik med bussen. Sammen med de andre passasjerene blir han fraktet til den lille byen Bolton, og innkvartert hos sheriffen. I Bolton møter han en modig gammel dame – den eneste som tør å vitne i en rettssak mot en meksikansk narkotikabaron. Skal hun leve lenge nok til å møte i retten, trenger hun Reachers hjelp. For en leiemorder er på vei til byen … eller kanskje han alt er kommet.
En thriller med en eksplosiv slutt som leserne vil snakke om i lange tider.

Kronologi:
1. Syndebukk
2. Fellen
3. Slakteren
4. Gjesten
5. Haikeren
6. Uten svik
7. Livvakten
8. Fienden
9. Ett skudd
10. Hardt mot hardt
11. Reachers hevn
12. Ingenting å tape
13. Det øyet ikke ser
14. 61 timer
15. Worth dying for
16. The affair
17. A wanted man

Dei tre siste bøkene er ikkje oversette til norsk enno.
Bok nummer 9, Ett skudd, er filmatisert - med Tom Cruise i hovudrolla som Jack Reacher.


Dersom du treng boktips eller har lyst til å sjå andre fine ventebøker: 
Ta ein tur innom til Beathe og beathesbokhylle. Der er "Boken på vent" tema kvar einaste tysdag.

3 kommentarer:

  1. Det er litt å gape over hvis en skal begynne på bok 1 :) Har sett forfatteren i hyllene, men ennå ikke lest noe av ham. Takk for tipset, og rekkefølgen!

    SvarSlett
  2. Ikke lest noe av forfatteren. Jeg skal ta en nærmere titt på bøkene. Takk for tipset

    SvarSlett
  3. Har ikke lest noe av denne forfatteren ennå,men mulig jeg må ta fatt på denne serien, det blir mye med 17 bøker... jeg har filmen men ikke sett ennå.

    SvarSlett