9. juli 2013

Stormen på vent

Heldigvis ikkje i bokstavleg forstand. Rett nok ausregnar det her no, men Yr.no lover godvêr att i morgon. Eg er åleine heime, midt på dagen, midt i ferien, og utan spesielle planar for dei næraste dagane. Ein perfekt feriedag med andre ord, trass i at veret er grått.

Stormen eg siktar til i overskrifta er sjølvsagt ei bok; Stormen av Frode Granhus, - ei bok som kom ut i 2012, som eg har hatt på vent ei stund og som eg ser fram til å lesa. Granhus vart nominert til både Bokhandlerprisen og Rivertonprisen for Stormen. Forlaget presenterer boka på denne måten:
Med sin særegne evne til å skape uhygge, har Frode Granhus nok en gang skapt en krim det er umulig å legge fra seg.
Under en stormnatt i Reine i Lofoten løsner en diger steinblokk og pløyer en dyp renne i fjellet. Raset avdekker det som ved første øyekast ser ut som små bein og knokler.
En forbrent skikkelse ligger på pleiehjemmet i bygda. Ilden har fratatt ham synet, taleevnen og størstedelen av bevegelsesevnen. Smertene er konstante, men han lever. Uheldigvis er han ikke i stand til å fortelle noen at smertene tiltar, at en ukjent fiende sørger for at han får det enda litt verre, dag for dag. At faren er størst nettopp her, hvor han burde være tryggest..
Handlinga er lagt til Lofoten og det vert veksla mellom to tidsplan; ei historie frå fortida og ei frå notida. Eg har ikkje lest noko av Granhus tidlegare, men satsar på at kronologi ikkje er så naudsynt i dette tilfellet. Stormen er den fjerde kriminalromanen hans.

Dersom du har lyst til å sjå andre ventebøker - og kanskje få eit boktips eller to - ta ein tur innom Beathesbokhylle og Boken på vent.

16 kommentarer:

 1. Denne har jeg hatt liggende på vent lenge fordi jeg ikke hadde første boken,men nå har jeg endelig kjøpt "Malstrømmen" og da blir det håp for disse bøkene i løpet av høsten tenker jeg. Her er det faktisk høstvær i dag om ikke akkurat en høststorm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint å ha planar for hausten :) Her er det MYKJE ver i dag. Både regn, sol og vind.

   Slett
 2. åh denne hadde eg eg glemt ... takk for tips :D den virker utrolig spennende !

  SvarSlett
 3. Ja, denne er super! Gled dykkar!
  Regner her og... driver med så mye jeg må ordne så det blir ingen lesero her.. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det same! Vel - det er ikkje alltid ein får tid til det ein ønskjer, ferie eller ei..

   Slett
 4. Godt å høre at det er flere enn meg som synes en perfekt dag er å være alene hjemme :) Stormen likte jeg veldig godt, gled deg!

  SvarSlett
 5. Regn hos meg også i dag, men det er visst meldt som og varme resten av uken. Frode Granhus har jeg ikke lest noe av, høres spennende ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tykkjer eg òg. Blir sikkert neste bok etter den eg driv på med no.

   Slett
 6. Bøkene til Frode Granhus er jeg også veldig nysgjerrig på, gleder meg til å se hva du synes. Omtalen fra forlaget er i hvertfall spennende

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest fleire omtalar som seier boka er veldig bra og spennande.

   Slett
 7. Har hatt denne lenge på leselisten min, virker jo så spennende. Liker at handlingen er satt i nord. Takk for påminnelsen! Kos deg med boka!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stormen har vore lenge på leseplanen min òg, men no vert det "alvor" sidan eg har plukka boka fram i "Boken på vent"-spalten.

   Slett
 8. Kjempespennende bok- og slutten overraska i hvertfal meg!!

  SvarSlett