15. oktober 2013

Bibliotekbøker på vent

Desse to bøkene vart med meg heim frå biblioteket for nokre dagar sidan. Bøkene er heilt ulike - på alle måtar, men begge er ein del av leseplanen min framover.


Eg har aldri lest noko av årets nobelprisvinnar i litteratur, så eg har takka ja til invitasjonen frå Mellom linjene om samlesing av Alice Munro sine noveller. På prisutdelingsdagen den 10. desember skal alle som er med på samlesinga/"lesesirkelen" publisera innlegg om "si" novellesamling. Eg har lånt samlinga Utsikten fra Castle Rock frå 2006, utgitt på norsk i 2008. At det vart akkurat den boka er heilt tilfeldig, men eg ser fram til å ta fatt på desse novellene til Munro. Eg likar å lesa variert, og noveller skrive av ein nobelprisvinnar er sikkert god lesing.

Asle Skredderberget har eg heller aldri lest noko av. Dette er krim og såleis "heimebane" for meg. Smertehimmel er den tredje boka hans og grunnen til at eg valde denne er at eg ønskjer å lesa flest muleg norske bøker utgitt i år i samband med den kommande nomineringa av Bokbloggerprisen. Så får tida visa om akkurat denne boka blir mellom dei nominerte.Ute etter leseinspirasjon og boktips?
Klikk deg inn i Beathes bokhylle og sjå mange andre fine bøker på vent.

9 kommentarer:

 1. Begge virker som spennende bøker, og jeg lurer på om ikke jeg har en eller annen av Skredderberget på e-bok, det må jeg finne ut av ;)

  Ha en fin tirsdag

  SvarSlett
 2. Smertehimmel har jeg lest, men var ikke helt overbevist. Det ble jeg midlertidig av Alice Munros Rømlinger, så Utsikten fra Castle Rock står allerede på leselisten. Jeg håper du vil like den :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 3. Det ble "Rømlingen" som kom hit i forbindelse med Nobelprisen. Foreløpig har jeg bare lest OM Alice Munro, ikke noe av det hun har skrevet. Blir spennende! Skredderberget har jeg forresten heller ikke lest, men det kan nok plutselig skaj det også, hvem vet?
  Nyt dagen, bøkene og høsten!

  SvarSlett
 4. Har hørt om begge bøkene og syns omslaget til Smertehimmel er kjempefint:)

  SvarSlett
 5. Holder på med min andre novellesamling av Alice Munro, og jeg liker språket og fortellingene hennes. Jeg skal også lese "Rømlingen" i forbindelse med samlesingen. Smertehimmel er jeg spent på også,men tviler på at jeg rekker den i år. Alle de bøkene en gjerne skulle lest... Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 6. Skal også om ikke så lenge lese en Alice Munro novelle samling, leser lite noveller sånn ellers, men er spent på den:) Asle Skredderberget, begynte jeg å lese den første boken av, men så måtte den leveres før jeg hadde avsluttet den. Kunne tenkt meg å prøvd igjen, for jeg likte apotek temaet, det var interessant:) Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
 7. Har heller ikke lest noe av Munro. ( Nå ser jeg at navnet er uten 'e'. Det må jeg huske!! Men det får jeg håpe at det blir noe av om ikke alt for lenge

  SvarSlett
 8. Spennende bøker dette.. Har lyst å lese Skredderbergets siste, Åtseldyr, siden jeg hørte ham på laneringen i Oslo.

  SvarSlett
 9. Har inte heller läst något av Alice Munro så funderar på att låna något av henne:)

  Var gärna med och delta i min tävling som du hittar till här: http://www.lexielaser.org/2013/10/tavla-och-vinn-fint-pris-hos-bokii.html

  SvarSlett