7. mai 2013

Levi Henriksen på vent

Kvar tysdag er det boktema Boken på vent på bloggen Beathes bokhylle. Dersom du er ute etter boktips, kan det vera lurt å klikka seg inn her og sjå ventebøkene ulike bokbloggarar presenterer. Ofte er det heilt nye bøker, andre gonger kan ein få påminning om ein gammal klassikar som ein skulle ha lest. Ein får gjerne inspirasjon til å lesa meir og - kanskje - lesa noko anna enn ein pleier å gjera.
"Snø vil falle over snø som har falt" av Levi Henriksen
Mi ventebok i dag er Snø vil falle over snø som falt av Levi Henriksen. Boka har eg lånt av mor mi, og ho seier at denne er sååå fin. Det er muleg ho har rett. Stort sett har me same lesesmak, men ikkje alltid.

Dette er debutromanen til Levi Henriksen, - boka kom ut i 2004 og vann Bokhandlerprisen same året. På forfattaren si nettside er det høve til å bla i boka. Henriksen er fødd i 1964, og er både forfattar, journalist, låtskrivar og musikar.

På "vaskeseddelen" til boka kan ein lesa følgjande:

Historien om en gåte, en kjærlighet og om to brødre som kom bort fra hverandre. Dan Kaspersen vil selge småbruket og komme seg vekk fra Skogli etter brorens død. Men etter en urolig natt i et bånnfrosset barndomshjem dukker Mona Steinmyra opp. Smilet hennes blir Dans første holdepunkt i bygda. Mange vil likevel ha ham bort, og flere har en del å frykte så lenge Dan Kaspersen åpner skuffer og skap etter broren...

....en spenningsfylt og lun roman som har sjarmert seg inn i mange leseres hjerter...

17 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av forfatteren men har planer om det en eller annen gang og hvorfor ikke starte med debutboken? Tusen takk for tips. Ha en fin tirsdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp. Greit å starte med starten liksom..

   Slett
 2. Flott bok du har på vent! Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren, men har en venninne som er helfrelst, så jeg må nok prøve meg på en bok snart ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg kjem til å prøve meg snart. Boka er sikkert fin.

   Slett
 3. Har ei bok av levi henriksen på vent...husker ikke hva den heter en gang. den kom i 2011.

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har skrive fleire bøker etter denne, ja. Dei har fått fine omtalar.

   Slett
 4. Husker omslaget fra tidligere. Trodde jeg hadde satt den opp på lista, men det hadde jeg ikke. Men nå er den der. Spenningsfylt og lun, en god kombinasjon. Takk for påminnelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra :-) Ja, litt spesielt omslag - som gjer at ein kjenner att boka..

   Slett
 5. Av en eller annen grunn har ikke Levi Henriksen vært innom ønskelistene mine. Aner ikke hvorfor. Kanskje det er på tide å gjøre noe med det?

  SvarSlett
 6. Som flere andre synes jeg også forfatteren var kjent, men jeg har ikke lest noen av bøkene hennes. "Hjem til jul" er derimot en bok jeg har lest en del om :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer at HAN har gitt ut ei novellesamling som heiter Hjem til jul. Men den passar truleg ikkje spesielt godt på denne tida av året ;-)

   Slett
  2. HAN...haha, ja der kan du se hvor oppdatert jeg er! Men den juleboken virket som passende lesing i en viss årstid, i alle fall da jeg noterte meg den :)

   Slett
 7. Denne står også på min leseliste, sammen med flere bøker av Levi Henriksen. Jeg leste Engelen i Djevlegapet (barnebok av Henriksen) og falt pladask. Så denne forfatteren må jeg lese mer av.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. At du falt, på den måten. Denne boka nærmar seg no toppen av skal-lese-bunken min..

   Slett
 8. Denne boka er en av de jeg har liket veeeldig godt! Har sansen for Levi Henriksen. Jeg var på Litteraturuka i Stavanger formange år siden og hørte ham lese fra denne og en novellesamling jeg ikke husker navnet på i farten. En lun og varm person!
  Fikk lyst til å lese boka om igjen nå!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett