14. mai 2013

Frå Japan til Sverige

- og frå Murakami til Niemi.

I går kveld lytta eg meg ferdig til 1Q84 bok 3, og enno er eg - reint mentalt - langt inne i Murakami sitt fantastiske univers. Verket 1Q84 har på alle måtar vore ei stor lese- og lydbokoppleving. Dei tre bøkene er på nesten 1200 sider til saman, lydbokversjonen på omlag 48 timar. Duc Mai-The er ein strålande opplesar, han formidlar stemninga i bøkene med stor innleving og i eit passande tempo.

Duc Mai-The er òg opplesar av lydboka som eg har på vent i dag;
Fallvann av Mikael Niemi.

Forlaget presenterer boka slik:
Det har regnet uten opphold hele høsten. Skogen, markene, myrene i Nord-Sverige er gjennomtrukket – jorden er mettet. Det er her, hvor Lulevassdraget strekker seg inn mot norskegrensen, at kraftverkenes store vannmagasiner ligger på rad. Og nede ved kysten ligger byene. 
En dag hender det som aldri skal skje. En liten sprekk i et damanlegg utvides, demningene brister – en katastrofe er under utvikling. En grå vegg av vann reiser seg. Flodbølgen velter fram, og den skal én vei – nedover. 
Blant dem som rammes, er mannen som kjører for livet i sin elskede sports-Saab mens tsunamien vokser i bakspeilet. Her er helikopterpiloten, som hadde planlagt selvmord denne dagen, men i stedet blir redningsmann for mange. Hans fraskilte kone skaper igjen problemer for ham, mens hans gravide datter klamrer seg fast i et flytende hus. En kraftverksarbeider blir rasende på en ung kvinne og søker hevn. En kvinne nede i Luleå prøver desperat å forsere den endeløse, helt stillestående bilkøen ut av byen for å komme hjem til sin datter.
Fallvann er en intens og åndeløst spennende katastroferoman – og samtidig full av Mikael Niemis varme, poesi og humor.

Eg har ikkje lese noko av Niemi før, - så eg ser fram til å ta til med denne.

Andre fine ventebøker finn du på bloggen Beathesbokhylle!

12 kommentarer:

 1. Jeg har nettopp lånt 1Q84 på lydbok og lagt den inn på ipoden. Nå er det bare å finne tid til å høre på den! Jeg liker så godt Murakami og har hørt at 1q84 skal være perfekt på lydbok, så jeg prøver :-)
  Mikael Niemi har jeg ikke lest noe av, men det hørtes ut som en bok jeg kunne like!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har ei fin og magisk leseoppleving å sjå fram til!

   Slett
 2. Fallvann er annerledes og spennende. Skrev om den på bloggen min for en stund siden.

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noe av forfatteren før,men har såvidt hørt om denne, kanskje jeg må sjekke denne ut? Tusen takk for tips!

  SvarSlett
 4. Fin ventebok. Denne har jeg på ønskeråleselista mi også.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boka (og forfattaren) har fått mykje gode omtalar, så eg håpar ho er bra.

   Slett
 5. Jeg er så enig med deg! Duc Mai-The er en kjempedyktig oppleser, og denne koste jeg meg med for ikke så lenge sida- gled deg ;o)

  SvarSlett
 6. Både lest om hans bøker og sett intervju av han. At det er humor i hans bøker er bra. Det er jo i utgangspunktet et skrekkelig tema.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er dette som er fascinerande; korleis klarar ein forfattar å skriva ein katastroferoman med "varme, poesi og humor"??

   Slett