11. juni 2013

Aggressive korssting

Kva i alle dagar skal ein lesa når ein akkurat har lese ut den siste fantastiske Harry Hole-boka?

Noko heilt anna sjølvsagt.

Så eg har vore på biblioteket og lånt ei bok om broderi. 
Om korssting av den meir aggressive sorten.

Boka Geriljabroderi har undertittelen "den sanne beretningen om en folkebevegelse av kvinner og menn som grep til nålen som sitt våpen i kampen for å utbrodere sannheten om sine liv og for å redde broderikunsten fra dydens tyrrani." Boka fortel historia om geriljabroderi-aksjonen som starta med ei lita Facebook-gruppe i 2008. Gruppa er fortsatt aktiv; har du sans for aggressive og frekke korssting finn du bilete av mange fine broderi her.

I boka finn ein dei ni boda til geriljabroderistane og ein får tips og mønster på korsstingsbroderte tekstar som "Din kødd" og "Drit og dra".

Det er nesten så ein får lyst til å brodera sjølv.

-----------------------

Det vart ei alternativ ventebok frå meg i dag. Meir seriøse ventebøker finn du på bloggen Beathesbokhylle

13 kommentarer:

 1. Snakk om å gå fra det ene til det andre, men jeg gjør det litt sånn jeg også. Spent på hva du skal lese når du har "hvilt" litt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. No har eg kvilt meg, og har starta opp att på dei bøkene eg la vekk då eg fekk Politi; Mørk kyst og En norsk spion.

   Slett
 2. Du verden - ingen grenser på kreativitet hva angår tema for bøker. For noen år siden så jeg en utstilling på Galleri F 15 på Jeløy, Moss. Og der var det slike gamle korstingsbroderi - "dydens tyranni".

  SvarSlett
  Svar
  1. Variasjon og avreagering er viktig.

   Slett
 3. Hehe...dette var litt av en ventebok og blir det til at du begynner å brodere etter dette så håper jeg at du legger ut bilde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Avtale! :-D Men det kjem ikkje til å skje..

   Slett
 4. Ooh, denne boken har jeg hørt om uten at jeg kan si hva den handler om, men det er interessant at gruppen fremdeles er aktiv - denne vil jeg se nærmere på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig at folk finn på slike ting! Ikkje noko eg kan tenkja meg å delta i, men interessant å lesa om likevel.

   Slett
  2. Ja, det er alltid interessant å orienteres om hva som skjer rundt om :)

   Slett
 5. Og jeg som trodde jeg leste variert :o) For en herlig avveksling! Men det jeg lurer på er - hvordan klarte du å legge En norsk spion fra deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg prioriterte Harry Hole framfor Peter Wessel, rett og slett. Hadde kun lese eitt kapittel av boka og var ikkje «kommen skikkeleg i gang» med En norsk spion. Er i gang att no.
   Og som sagt: Variasjon er bra.

   Slett
  2. Veldig enig! Leser nå biografien om Freddie Mercury fra Queen. Igrunnen veldig kjekt med biografier bare man velger sine objekter med omhu!

   Slett
  3. Hei.

   Synes disse er superkule. Trenger noen som er flinke på å sy broderier / korssting og gjerne flinke på å skrive / blogge også

   Slett