4. juni 2013

Australsk krim på vent

Den einaste kjennskapen eg har til australsk krim frå før, er TV-serien Politiagentane (Stingers) som gjekk på fredagane for nokre år sidan. Hugsar ikkje så mykje av serien, berre at eg likte den godt.

No har eg ein australsk kriminalroman på vent, - eg ser verkeleg fram til å ta fatt på Mørk kyst av Peter Temple. Boka har eg lånt på biblioteket.

Her er ikkje urbane politiagentar som i den nemnde TV-serien; hovudpersonen er "landsbypurk" i ein liten australsk kystby. Forlaget seier dette om boka:
"Mørk kyst er ikke bare en av de største internasjonale krimsuksessene de siste årene, men også en moderne litterær klassiker. Peter Temples bok overskrider de fleste sjangergrenser: et unikt portrett av det australske samfunnet, en hardkokt krim om makt, politikk og rasemotsetninger, en egenartet psykologisk roman om håp og desillusjon, familie og hjemsted, om behovet for å leve ærlig i en løgnaktig verden."
Eg er spent, for smaken er som baken: Tone likte boka veldig godt "fra første til siste side", medan May Britt fann boka kjedeleg og seier "styr unna!"


"Boken på vent" er fast boktema på bloggen beathesbokhylle.

Du finn mange andre ventebøker og spennande boktips om du klikkar deg inn her!17 kommentarer:

 1. Jeg husker godt Politiagentene,var en bra serie det. Det blir spennende å gjøre opp sin egen mening om en bok når det er ulik meninger ute å går. Har ikke lest noe av forfatteren men det skal bli spennende å se hvilken side du ender opp med. Har en søster som bor i Australia så kanskje jeg skulle få lest denne jeg også? Uansett ha en fin tirsdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at folk får ulike opplevingar av det dei les! Ha ein fin kveld :)

   Slett
 2. Tror ikke jeg har lest noe av denne forfatteren. Virker da spennende!:) Blir morsomt å følge med om den faller i smak:) Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
 3. Jeg har også Peter Temple på vent. Det ligger tre bøker av han på nattbordet mitt (men der ligger det en stor haug andre bøker og) :-) Jeg tenker å lese dem når jeg blir ferdig med Mo Hayder :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser "problemet" ditt ;) - men egentleg er det flott å ha mange ventebøker.

   Slett
 4. Fint med litt forskjellige typer detektiver/politi/etterforskere. Kan hende jeg leser denne en dag. Også bra at flere med ulike meninger om boka uttaler seg. Jeg blir ofte nysgjerrig da.

  SvarSlett
 5. Stingers likte jeg også, og før det var det en annen australsk politiserie som gikk (husker ikke hva den het) som jeg så hver fredag. Hm, det er ofte slik at man liker forskjellige typer bøker (og godt er det egentlig) så det blir spennende å lese hva du synes om Mørk kyst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer sikkert at det har vore fleire australske krimseriar på norsk TV.
   Eg har lese 30 sider av boka no, og starten er "grei nok".

   Slett
  2. Grei nok høres ut som en bok du enten kommer til å blir fort ferdig med fordi den er lettlest og grei, eller at den tar lang tid fordi den kjeder deg litt :)

   Slett
 6. He, he - spennende hva du som leser mye krim synes. Jeg leste også om flere som ikke syntes om hans bøker etter at jeg leste den gode anmeldelsen av hans siste bok. Men jeg tenkte at jeg leser bøkene allikevel. Det er ofte så ulike meninger om bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg er også spent. Eg forventar ei meir litterær og stillfarande bok enn dei krimbøkene eg les til vanleg.

   Slett
 7. Har lest gode anmeldelser av Peter Temples bøker:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har eg òg, - difor skal han testast ut.

   Slett
 8. Jeg har holdt på med den i noen dager nå, og håpet på å få avsluttet den i morgen. Det tar litt tid, men kanskje det er meg som ikke klarer å konsentrere meg i sommervarmen. Et vakkert språk har boken i alle fall, selv om det ikke akkurat er hardbarka krim dette her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du les same boka - akkurat no :)

   Slett