22. juni 2013

Midtsommarlesing


Skoddedottane ligg langt nedetter fjellsidene, lite minner oss om sommar akkurat no. Men kalendaren syner 22. juni, sola "har snudd" som det heiter, og det er midtsommar.

Eg las La Peregrina og Senor Peregrino av Cecilia Samartin i fjor sommar, og eg likte dei ganske godt, særleg den fyrstnemnde. Samartin er difor ein slags sommarforfattar for meg, så no har eg teke fram Drømmehjerte. Ut frå ymse omtalar forventar eg ei lettlest, underhaldande, romantisk, dramatisk og gripande bok.


Heile 2654 personar er følgjarar av Drømmehjerte på bokelskere.no. Det er imponerande mange, og ein kan sjå at smaken er som baken: 788 av følgjarane har trilla terningkast, av desse har 203 gitt toppkarakteren 6 og 314 har gitt 5. 187 personar meiner boka fortener terningkast 4, 59 er meir lunkne og gitt 3 og tilsaman 25 personar har gitt terningkast 1 og 2. Gjennomsnittleg terningkast 4,77.

4 kommentarer:

 1. Morsomt hvordan man liker /ikke liker/ vurderer ut fra det.. Terningkast må sies å være et høyst relativt vurderingsverktøy.;)
  Jeg er av dem som likte drømmehjerte veldig godt, men jeg husker ikke om jeg trillet fire eller fem..

  SvarSlett
 2. Går det an å ikke like denne boken? Viser bare at vi har høyst individuelle krav til god lesning. Jeg likte den i alle fall veldig godt. Ha en super søndag!

  SvarSlett
 3. Drømmehjerte var grei nok, men jeg hadde problemer med enkelte åpenbare usannsynligheter og da jeg leste Señor Peregrino synes jeg det ble litt for mye klisjeer og jeg fikk ikke lyst til å lese mer av forfatteren. Men jeg har lest at den nyeste boken hennes er bedre så kanskje jeg skal prøve meg på den :)

  SvarSlett
 4. Jeg har Drømmehjerte og La Peregrina i bokhylla, men har bare lest den første. Og den likte jeg. Det var en liten "oppvåkning" ift til Cuba. Men først og fremst en fin historie og jeg syntes hun klarte å skildre miljøet så fint. Og hvordan det er å bo i USA og tenke på slektninger mv som ikke reiste fra Cuba. Var inne og leste om leseopplevelsen din hva angår La Peregrina og kanskje jeg leser den også etter hvert.

  SvarSlett