13. august 2013

Blåblåmandag på ein tysdag

Forfattaren, forleggaren, litteraturanmeldaren og kommentatoren Vidar Kvalshaug kjem med ny bok; ein politisk underhaldningsroman som vert publisert på Dagbladet.no. Kvar vekedag fram til stortingsvalet den 9. september kan ein få lesa eit nytt kapittel av denne nye romanen som har fått tittelen Blåblåmandag. Boka startar slik:
"Det er kveld, niende september 2013. I flere hundre tusen norske kjeller- og loftsstuer og stoler fra Ekornes, er det ettertenksomt og mutt."
Eg trur dette vert fornøyeleg lesnad for oss som likar politisk satire. Ifølge Dagbladet er boka "en underholdningsroman om bokloven, nakenbilder, maktbruk og en ulykkelig Venstre-velger." Kvalshaug har teke utgangspunkt i at han sjølv er ein frustrert Venstre-veljar: "Jeg har veldig lyst til å stemme Venstre, men hvis jeg gjør det bidrar jeg til å føre Frp inn i regjering", seier han.

Kapittel 1 kan lesast i dagens papirutgåve av Dagbladet
I det fyrste kapittelet får me følgjande skildring frå TV-valkvelden:
"Hun som står på plassen Geir Helljesen pleide ha, blir mer og mer ivrig. Kakediagrammet blir blåere og blåere, som et stort sår etter en sykkelvelt. Andelen stemmer som er telt opp blir høyere og høyere og Venstre har ikke vært over sperregrensen siden omtrent Hamar eller Kristiansand ble meldt inn."
Vidar Kvalshaug har tidlegare gitt ut romanar, novellesamlingar og barnebøker, men er kanskje best kjend som samfunnsdebattant, kommentator og twitrar.

Denne "boka" er mitt bidrag til Beathe sitt boktema "Boken på vent" i dag. Ønskjer du å sjå andre ventebøker og få nokre boktips, klikk deg inn hos Beathesbokhylle.

11 kommentarer:

 1. Fikk med meg dette her men har ikke vært inne å lest ennå så det må jeg jo gjøre. Et glimrende tips nå i disse valgtider!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eit skråblikk på valkampen og valet kan vera nyttig. Og artig.

   Slett
 2. Spennende bokvalg.:) Og tenke at det er slik det funker- at man ikke kan stemme Venstre for da kommer FRP nærmere regering.. Slitsomt hvis man må være så taktisk. Mne hvis alle som stememr Vesntre gjør det likevel, så vil jo Venstre få inn mandater, flere mandater, og da tar de kål på FRP;) Det er jo det man må tro på, ikke taktikkeriet..

  SvarSlett
  Svar
  1. Taktikkeri, hestehandel og kamelsvelging er ein vesentleg del av partipolitikken. Dessverre. Eg ønskjer meg politikarar som er i stand til å sjå dei lange linjene, eit parti som ser lenger fram i tida enn fire år...

   Slett
 3. Intressant "bok" du tipser oss om. Jeg er svært lett antennelig, jeg orker ikke hisse meg opp over politikere, så jeg har meldt meg ut av hele sirkuset. Stemmer på det samme lille partiet hvert år, mest for å stemme uten å gi stemmen min til noen som kan danne regjering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg prøver alt eg kan å unngå valkampsirkuset. Er interessert i politikk, men ikkje i partipolitikk og valflesk.

   Slett
 4. Takk for tipset. Det var gått meg hus forbi. Følger ikke så veldig mye med, har bestemt meg for lenge siden. Same as last year, and year before....

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har det på same måten. Men politisk satire er artig, tykkjer eg.

   Slett
 5. Dette virker jo kjempespennende og høres veldig lovende ut! Politisk satire er kjempekjekt så dette må jeg få med meg :) Takk for tips!

  SvarSlett
 6. En spennende måte å utgi en bok på! Jeg har Dagbladet på jobb så det burde ikke være umulig å få med seg denne :-) Et fint tips!

  SvarSlett
 7. Nesten synd jeg bryr meg så lite om Politikk:) Har ingen aning hva jeg skal stemme i år, men jeg skal finne ut av det og stemme for det bruker jeg:) Takk for smakebiten!

  SvarSlett