6. august 2013

Rivertonprisvinnar på vent

Tom Kristensen vart tildelt Rivertonprisen i 2006 for Dødsriket. I juryen si grunngjeving for tildelinga heiter det:
"Vinneren av årets Rivertonpris er en mester i å skape spennende plot. Til tross for mange og kompliserte handlingstråder klarer han å komponere en helhetlig, logisk og troverdig intrige med usedvanlig god driv, velkomponerte sceneskift og overraskende vendinger, ikke minst avslutningen. Stilen kjennetegnes av en sterk genrebevissthet, og scenarier og miljøer tegnes konsist og effektivt. Dette er godt thriller-håndverk."
Eg forventar meg ei slukebok, ei skikkeleg spennande leseoppleving.
For ein krimentusiast som meg er det eit mål å lesa alle Rivertonprisvinnarane, så det er ein annan grunn til at eg ser fram til å lesa denne. Dessutan er temaet i boka, finansiering av internasjonal terrorisme, svært så aktuellt framleis. Dessverre.

----------------

Dersom du har lyst til å sjå andre ventebøker - og kanskje få eit boktips eller tre - ta ein tur innom "hylla til Beathe" og Boken på vent.

22 kommentarer:

 1. Har lest den i 2009 men husker nok ikke noe av den. Ga den en 5`er, så den må ha vært bra :) Kos deg med den!

  SvarSlett
 2. Jeg kunne godt tenkt meg å tatt for meg Rivertonprisvinnerne så kanskje det må bli et prosjekt for neste år? Tusen takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spenstig og spennande prosjekt, absolutt!

   Slett
 3. Nok en norsk forfatter jeg ikke har lest noe av enda, og det må jeg nok gjøre noe med... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at ein ikkje treng å lesa bøkene i kronologisk rekkefølge. Ein kan berre ta ei "tilfeldig" bok og prøva seg fram.

   Slett
 4. Jeg har ikke fått lest noe av Tom Kristensen enda, selv om han står på leselisten min. Jeg har en (nesten) meterhøy stabel med krim jeg skal lese på soverommet, og tror nok jeg må gjennom den stabelen før jeg kan skaffe meg mer krim :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det dukkar stadig opp nye krimbøker. Eit luksusproblem :)

   Slett
 5. aldri lest noe av denne forfatteren ... det må eg jo bare komme i gang med :) takk for godt boktips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har nettopp starta, har berre lest to av Kristensen tidlegare, - og tykte dei var bra.

   Slett
 6. Lest rubbel og bit av Kristensen. Den nest beste syns jeg, med Korsbæreren på topp :)

  SvarSlett
 7. Ikke lest noe av forfatteren. Lest mye krim før, men blitt litt mindre de siste årene. Flott mål du har om å lese Rivertonprisvinnerene

  SvarSlett
  Svar
  1. Rivertonpris bør bety kvalitet, difor vil eg gjerne lesa desse bøkene. Har lest mange av dei, og likt dei fleste.

   Slett
 8. Har ikke blitt kjent med denne forfatteren ennå, men bøkene hans virker veldig spennende og god:) Kos deg masse med den når det blir dens tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som sagt i ein kommentar over har eg kun lest to av Kristensen hittil, og likt dei godt. Han er litt unorsk i stilen.

   Slett
 9. Ikke lest noe av denne forfatteren..... heller. Men jeg lånte Snø vil falle over snø som er falt av Levi Hendriksen i dag pga at jeg husket ditt innlegg. Så kanskje en gang......

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at du vart inspirert av Snø vil falle..osv. Og ja - kanskje ein gong i framtida ser du ei Tom Kristensen-bok - og finn ut at du vil prøva deg..?

   Slett
 10. Har ikke lest noe av Kristensen enda, men det er jo aldri for sent::)

  SvarSlett
 11. Måtte gå igjennom lista over Rivertoprisvinnere for å sjekke om jeg har fått med meg noen av disse. Joda, noen, men alt for få. Så da kan jeg jo begynne med denne da, og prøve å oppdatere meg på god norsk krim.

  SvarSlett
  Svar
  1. God idé! Eg laga i si tid ein bloggpost om Rivertonprisen: http://beroene.blogg.no/1349701305_rivertonprisen.html

   Slett