3. september 2013

Bok på vent: Hanging Hill

Mo Hayder er ei av dei beste, råaste og mest brutale forfattarane i krimverda. Hennar bøker er ikkje for pyser. Og sidan eg er ein tøffing (når det gjeld bøker), vart Hayder raskt ein favoritt hos meg. Eg las debutromanen hennar, Fuglemannen, for eit års tid sidan, og fall pladask, som det heiter - det er ei av dei eklaste bøkene eg nokon gong har lese. Herleg! Etter den intense leseopplevinga med Fuglemannen har eg lese fire bøker til i Jack Caffery-serien, samt Tokyo - ei bok eg gav toppkarakter 6 og verkeleg kan anbefala.

Hanging Hill er ein frittståande kriminalroman. Boka vert presentert slik frå forlaget: 
"Søstrene Sally og Zoe har gått hver sin vei i livet, helt siden noe fryktelig skjedde mellom dem da de var barn. Nå er Sally nyskilt, pengelens og alenemor, mens Zoe er blitt politibetjent. 
Da venninnen til søsterens datter blir funnet drept på en bestialsk måte, har Zoe sine egne oppfatninger om hva som er skjedd. Og da Sally oppdager at datteren sitter i gjeld til opp over ørene, blir hun tvunget til å ta en jobb hun ikke ønsker. Snart oppdager hun at hun er i stand til å gjøre det utenkelige – og snart står de to søstrene sammen for første gang på år – i et kappløp med en morderisk overmakt som truer med å dra dem inn i en verden av vold, porno og fornedrelse."

Ikkje noko kosekrim frå Hayder denne gongen heller..

----------------

Dersom du har lyst til å sjå andre ventebøker - og kanskje få eit boktips eller tre - ta ein tur innom "hylla til Beathe" og Boken på vent.

11 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av forfatteren, men jeg har denne boken liggende og siden det er en frittstående kriminalroman så trenger jeg kanskje ikke ha lest de andre bøkene først(?) Etter mye rolige romaner i det siste så kunne jeg tenkt meg litt grusomheter i bøkene. Tusen takk for påminnelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kan lesast for seg. Eg syns det er fint å variera lesing, både når det gjeld sjanger, tempo og tema.

   Slett
  2. Det er jo det,ellers blir det fort litt ensformig. Nå er det evigheter siden jeg har lest skikkelig krim så tiden er absolutt inne for det.

   Slett
 2. Jeg leser gjerne slike bøker, men ikke for mange etter hverandre. Da tyr jeg til kjærlighetsromaner og lettere stoff innimellom!

  SvarSlett
 3. Oisann, denne hørtes heftig ut! Skikkelig spennende :)

  SvarSlett
 4. Så fint å få vite at der er enda en bok! :-) Jeg liker også virkelig godt Mo Hayder og putter denne rett på leselisten! :-) Takk for flott tips og ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Rett på leselista min med den, liker gode grusomme krim bøker! Av og til må man bare ha dem sånn litt mellom alle de koselige å fine bøkene man leser ellers:) Hører nå på Hjerterått av Chelsea Cain, de er også veldig grusomme til tider:)Torturering av ofrene av en seriemorder. Kanskje litt annerledes en denne. Kos deg med boken!

  SvarSlett
 6. Jeg er også stor fan av grusom krim, så Mo Hayder har jeg lest mye av. Dog ikke denne, så jeg takker og bukker for tipset!

  SvarSlett
 7. Høres spennende ut! Spørs om jeg ikke må lese denne en gang ;)

  SvarSlett
 8. Har hørt mye godt om Mo Hayder, men har ikke helt guts til å lese bøkene hennes ... Har blitt litt pysete på mine "gamle" dager ;) Men denne fristet meg, så mulig jeg skal strekke meg litt?
  Ha en glitrende dag!
  Pia

  SvarSlett