30. september 2018

Oppsummering september

Påbyrja i august, fullført i september:
Torbjørn Færøvik - Veien til Xanadu - Norsk dokumentar - Storytel
Martin Holmén - Clinch - Svensk krim - eBokBib
Carl-Johan Vallgren og Mikael Persbrandt - Sånn jeg husker det - Svensk biografi - Lånt papirbok biblioteket + Lyd Storytel

Lest i september: 
Tom Egeland - Codex - Norsk krim - Lånt papirbok privat
Emelie Schepp - Pappas gutt - Svensk krim - Lånt lydbok biblioteket
Gert Nygårdshaug - Chimera - Norsk roman - eBokBib (gjenlesing)
Unni Lindell - Dronen - Norsk krim - Lånt papirbok privat
Samuel Massie - Hold fast! - Dok/bio - Lyd Storytel

Påbyrja i september, fullførast i oktober:
Gert Nygårdshaug - Zoo Europa - Norsk roman - eBokBib
Chris Tvedt - Bevisets stilling - Norsk krim - Lånt lydbok biblioteket
Ken Follett - På grensen til evigheten - Britisk roman - Kjøpt papirbok


 • 2 papir, 3 lyd, 2 ebøker, 1 kombinert lyd og papir
 • 6 lånt, 2 abonnement
 • 4 krim/spenning, 2 biografiar, 1 roman, 1 dokumentar
 • 5 norske, 3 svenske
 • 2 kvinner, 6 menn 
 • "Nye" forfattarar: Holmén, Massie
Ein rein norsk/svensk lesemånad og med leseopplevingar til 4 og 5. Det skal ein sei seg nøgd med. Gjenlesing av Chimera var bra og nyttig, Emilie Schepp og Unni Lindell leverer som forventa og Holmén si historiske krimforteljing var overraskande god. Eg likte begge biografiane; Persbrandt-biografien er sterk og egentleg meir velskriven, men det engasjerte, ekte og enkle hos Massie appellerte til meg. 

Lesemål - oppsummert etter 3. kvartal
71/100 bøker totalt
5/8 mursteinar (over 600 s.)
10/25 norske utgitt 2018
6/12 utgitt før 2000
8/10 biografiar
4/15 annan sakprosa
3/6 bokhyllelesing
24/40 bokomtalar
19/30 "nye" forfattarar
12/20 Storytel

Måla mine for leseåret 2018 var visst overambisiøse. Med kun tre månader att av året ser eg at dette går åt skogen. Det kan vera artig og nyttig å ha talfesta lesemål, men her må det gjerast endringar: Delmål må kuttast ut og tal justerast ned til neste år.

12 kommentarer:

 1. Fint med en status på måloppnåelse. Må sjekke det jeg og- selv om jeg ikke har så mange mål i år.
  Ellers synes det som du har hatt en flott kriminell lesemåned og bra du likte Massies bok.
  Persbrandt sin har jeg enda ikke lest, men det har jeg tenkt.
  Har ikke lest en krimbok ferdig i september, men har startet på to. Må få lest ferdig Den stumme døden av Volker Kutscher. Tv-serien Babylon Berlin som er filmatisering av den første boka hans starter i morgen på nrk1. Må se.

  Har også Dronen og Zoo Europa liggende her, og tenker nok å lese Tvedt sin siste etterhvert, men først lese de jeg har i hus. Karin Fossum, Camilla Grebe, Roar Ræstad, Eirik Husby Sæther, ValMc Dermid, m.fl.

  Ønsker deg en fin oktober Berit.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Babylon Berlin - enno ein TV-serie som eg burde ha sett.. Ser interessant ut, skal finna ut om boka er å få tak i på biblioteket. (Google seier at den har norsk tittel 'Den våte fisken'?)

   Det er pussig; eg kan godt sitja lenge med ei bok, men TV og film? Heilt umuleg, eg klarar ikkje å sitja i ro lenge nok; 10 minuttar, så _må_ eg forlata skjermen. Er aldri på kino heller sjølv om eg har høve til det. Sist kinobesøk var Max Manus-filmen for omlag 10 år sidan..

   Bokhausten byr på mykje snadder for oss som likar krim. Tvedt er god. Har alt lest ein del og utover hausten skal Fossum, Reierstad, Mehlum og Staalesen lesast.

   Slett
  2. Boka heter Den våte fisken, sånn egentlig ja, ifølge infoen på den boka jeg har.

   Snedig at du ikke orker mer enn 10 min i ro på en serie- men vi er alle forskjellige. Jeg kan se episode etter episode når jeg først begynner, derfor er jeg forsiktig med å kaste meg over en serie. Men de som går episodevis en gang i uka, er det jo enklere med sånn.

   Mye spennende på krimfronten til høsten ja. Reierstad har jeg enda ikke lest, men Mehlum har jeg fulgt noen år. Staalesen leser jeg dann og vann.. usikker på om jeg prioriterer den nye.

   Slett
  3. Av natur og legning er eg roleg, men får ei viss uro/rastløyse i meg når eg har vore i ro lenge eller når eg driv med det same over lengre tid. Difor likar eg godt lydbøker for dei gjer at eg kan driva med fleire ting samstundes. Eg les også alltid fleire bøker parallelt. Minst to og gjerne 3-4.

   Eg trur ikkje eg har sett TV-serie sidan Seinfeld på 90-talet :-)

   Slett
 2. Det er en kunst å sette seg lesemål, greie styreverktøy, men en kilde til stress som jeg holder meg langt unna :) Av dine bøker denne måneden har jeg lest tre, og det er vel Pappas gutt som fenget mest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg stressar ikkje med lesemåla. Dei er kun ei rettesnor og det har ikkje praktiske konsekvensar om eg ikkje skulle nå dei. Litt artig å følgja med på korleis ein ligg an.

   Pappas gutt er ei fengande bok, enig i det. Schepp skriv godt.

   Slett
 3. Jeg har lest tre av bøkene du har på lista di. Lånte Clinsh på biblioteket, etter din anbefaling, men måtte levere den ulest, hadde så mange bøker liggende. Kanskje senere? Jeg har også planer om å se Babylon Berlin. Ha en fin oktober med mange bra bøker i sikte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Clinch er bra, og den er like god om du ventar litt :-)

   Slett
 4. Jeg har ikke lest noen av dine. Heldigvis har jeg ingen måloppnåelse, da hadde jeg blitt stressa. Litt for mange uleste bøker gir litt stress.
  Ha en fin lese måned i oktober!

  SvarSlett
  Svar
  1. For nokre er lesemål stress. Då er det best å ikkje ha det!
   Fin lesemånad til deg og, Ingun.

   Slett
 5. Jeg har lest Schepp og Persbrandt - og skal lese Clinch. (bio og svenskekrim er jo mi greie - )). Sparer til jeg er klar mer ny serie, men undrer om jeg skal ta Jan Erik Fjell først. Persbrandt likte jeg godt. Datt ned i et digert utubehull etter boka. Der jeg så både P på Skavlan og en rekke intervjuer med både han og, ikke minst Torsten. En svært underlig skrue, som også har bio på storytel, men som er såpass lite likandes at jeg vegrer, samtidig som jeg er fascinert. Gretten gubbe er han ihvertfall. Hint til desember..

  (Før eller siden skal jeg ta for meg Unni Lindell, men det blir etter Fossum)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønnar at du datt ned (eller vart distrahert, eller vart hekta) etter Persbrandt. Litt av ei historie, litt av ein mann. Både pirrande og ubehageleg at han pøser ut informasjon om både det eine og det andre.
   Eg skal nok finna meg ein gretten gubbe til desember, men oktoberrunden må gå utan meg som deltakar. Kategorien vart for smal for meg, eg finn ingenting brukbart.

   Clinch er god. Sterk og spesiell.
   Fjell er ikkje så verst, av dei betre norske.

   Slett