21. januar 2014

Bok på vent: Prost Gotvins geometri

Då var det på tide å laga eit lite innslag til bokemnet Boken på vent hos Beathes bokhylle. Dagens bidrag frå meg er den neste lydboka eg skal lytta til; ei bok som kom ut i 1998 - Prost Gotvins geometri av Gert Nygårdshaug.

Nygårdshaug er ein forfattar som leikar seg med ord, setningar og sjangrar. Bøkene hans er som oftast utfordrande, både når det gjeld fantasi og intellekt. Eg er spesielt glad i krimforfattaren Nygårdshaug og i dei sære heltane hans Fredric Drum og Skarphedin Olsen - men har absolutt sans for mange andre av bøkene hans òg, t.d. Mengele Zoo og Chimera, der han - i tillegg til mykje anna - tek opp klima- og miljøproblematikk.

Dette er den kort-korte omtalen frå forlaget når det gjeld Prost Gotvins geometri:.
Når Gotvin Soleng, en ung prost i en liten bygd i landet Norge reiser til Santiago de Compostela i Spania for å se nærmere på noen katolske mirakler, da kan alt skje. Og det gjør det.
Eg forventar ei fantasifull og sjarmerande forteljing, kanskje ispedd litt samfunnskritikk og gjerne nokre ord til ettertanke. Lydbokversjonen har eg kjøpt og lasta ned via Ordflyt. Opplesar er Anders Ribu.

12 kommentarer:

 1. Hadde en gang en plan om å gå pilgrimsleia til Santiago de Compostella. Kartene og bøkene som ligger i hyllen minner meg på det. Kanskje dette er en bok for meg, selv om jeg ikke helt har knekt Nygårdshaug-koden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje? Eg likar godt den spesielle "stemma" til Nygårdshaug og at han gjerne blandar inn vitenskaplege, moralske og filosofiske element i bøkene sine. Og eg likar humoren hans.
   Men nokre av bøkene har eg ikkje heilt sans for; Søthjerte, Nullpluss og Dverghesten. Dei vart for sære for meg.
   Pilgrimsturen skal vera ei stor oppleving, også for ikkje-religiøse.

   Slett
 2. Jeg har ikke lest noe av Nygårdshaug enda, men han står absolutt på vent hos meg. Jeg tenker først og fremst at jeg vil lese Fredrik Drumm bøkene. Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Då har du mange fine bøker og eit spennande forfattarskap å sjå fram til.

   Slett
 3. Jeg har lest en bok av Nygårdshaug og den likte jeg så pass godt at jeg kjøpte meg neste bok i serien også, så det er en forfatter jeg absolutt kunne tenke meg å lese mer av.

  SvarSlett
 4. Å så fint å få en påminnelse om Nygårdshaug, Har ikke lest denne boka, så nå er det på tide å skaffe meg noe av han igjen. Liker hans måte å skrive på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Han har, som eg sa i ein annan kommentar over, ei heilt spesiell "stemme".

   Slett
 5. Jeg har også vurdert denne flere ganger når jeg har vært inne på Ordflyt. En gang faller nok valget på denne- Nygårdshaug er jo en artig fyr!!!

  SvarSlett
 6. O jeg som trodde jeg skrev kommentar her før i dag? Kanskje den bare forsvant? Jeg skrev om pilgrimsferdplaner og Prost Gotvin som jeg også har på vent siden jeg startet med den for noen år siden da han var i Trondheim og snakket om Klokkemakeren. Det ble min første Nygårdshaugbok og første signatur av denne forfatter. Jeg har bestemt meg for å lese denne igjen i Bjørgs lesesirkel i februar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det med kommentarar som forsvinn lurer eg og på av og til. Men det skuldast vel at ein gløymer å trykka på publiser-knappen?
   Klokkemakeren har eg ikkje lest, enno.

   Slett